CanadaHun - Kanadai Magyarok Fóruma

1000 séf, 1000 menü Magyarországon és 5 kontinensen!

  • 4,282
  • 26
2015. március 19-én, csütörtököna világ több mint 1300 étterme egy "francia vacsora" felszolgálásával népszerűsíti majd a francia gasztronómiát.

Magyarországon tíz étterem vesz részt az Alain Ducasse francia séf és a francia Külügy- és Nemzetközi Fejlesztési Minisztérium által kezdeményezett Goût de / Good Franceprojektben.

Ezek közül három étterem séfje a Magyar Bocuse d'Or Akadémia tagja.

A részt vevő éttermek listája a következő:

- Babel Budapest (Budapest)
- Baltazár (Budapest)
- Bistro Classico (Keszthely)
- Borssó Bistro (Budapest)
- Château Visz (Visz)
- Chianti Étterem (Veszprém)
- Kistücsök (Balatonszemes)
- Molnár (Keszthely)
- Pierrot (Budapest)
- Walter Vendéglő (Perbál)

francia2.jpg

1912-ben Auguste Escoffier francia séfnek jutott eszébe az ötlet, hogy egy időben ugyanazt a francia vacsorát szolgálják fel az egész világon. Ezen az epikuroszinak nevezett vacsorán több mint 4000 meghívottat láttak vendégül a...

A Secret Service megépíttetné a Fehér Ház mását

  • 3,076
  • 2
Gyakorlatozás céljára meg kívánja építtetni a Fehér Ház mását az amerikai elnök biztonságáért felelős Secret Service a Maryland állambeli Belstville-ben.

Ez derült ki a szolgálat igazgatója, Joseph Clancy írásos tanúvallomásából, amelyet egy kongresszusi bizottságnak terjesztett be, amely kedden személyesen meghallgatta őt.

Az elnöki hivatal és rezidencia másolatát az igénylés szerint 8 millió dollárból építenék meg a Secret Service 202 hektáros kiképző bázisán, mintegy 32 kilométerre a washingtoni Pennsylvania Avenue 1600 címen található eredetitől.

"A Secret Service jelenleg a Fehér Ház északi oldalának egy kezdetleges, nem méretarányos mását használja, hordozható fémkordonokkal helyettesítve a kerítést" - írta az elmúlt hónapokban számos biztonsági mulasztás miatt bírált szolgálat vezetője.

A Clancy által megépítésre javasolt replika "realistább környezetet" biztosítana "a forgatókönyv-alapú kiképzési gyakorlatok számára". Az életnagyságú makett megjelenítené a...

30 milliót bukhat egy fogadáson az oltásellenes biológus

  • 6,079
  • 50
Stefan Lanka négy éve 100 ezer eurót ajánlott annak, aki be tudja neki bizonyítani, hogy a kanyaróvírus létezik.

Nagyon úgy tűnik, hogy négy év huzavona után, a német biológusnak, aki azzal szerzett magának kétes hírnevet, hogy évek óta következetesen tagadja a vírusok létezését, nem marad más választása, mint fizetni. Mint a katonatiszt, ugyanis a „pályázatára" még a kiírást követő héten jelentkezett egy német orvos, név szerint David Bardens, aki hat tudományos dokumentummal és mikroszkópos felvétellel is igazolni tudta a kanyaróvírus létezését.

Lanka nem fogadta el Bardens bizonyítékait, mondván, az általa benyújtott dokumentumokból hiányoznak a leírások, melyek a vírus méreteire, formájára és azok betegségokozó sajátosságaira vonatkoznak, ezért Bardens rövid levelezést követően a bírósághoz fordult követelésével. Négy év után, tegnap a ravensburgi bíróság ítéletet hozott az ügyben, és kimondta, Lanka pályázata és Bardens pályamunkája is...

Reszkessetek, britek! – A kormány beperelte a Financial Timest, a köztévé a BBC-t oktatja

  • 6,085
  • 32
Perre kerülhet sor a kormány és a brit Financial Times között, de az MTVA-nak sem tetszik különösebben, hogy még a BBC is beszámolt a hatalmas bukásáról.

Beperli a kormány a brit Financial Timest

A kormány olyan pert akaszt a brit Financial Times nyakába, „ami még őket is meg tudja ingatni” – vallotta egy kormányközeli forrás a Hír24-nek. A lap még csütörtökön írt arról, hogy az Európai Unió blokkolta a paksi bővítésről szóló orosz–magyar megállapodást, és Kovács Zoltán kormányzati kommunikációért felelős államtitkár már ekkor közölte, hogy helyreigazítási kérelemmel fordult a magyar kormány az üzleti lap szerkesztőségéhez.

„Amit megírtunk, az úgy pontos és hiteles” – mondta már másnap a brit gazdasági lap munkatársa, amivel tulajdonképpen azt is jelezte, hogy nem közölnek helyreigazítást. De a Hír24 forrása szerint a kormány nem is ezért perel, hanem...

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Melitta wrote on Kata1002's profile.
Teljes jogu tag vagy a 20 hozzaszolas utan.
Remélem frissül 1 óra múlva!
Szoboszlai Béla wrote on bejelentkezés's profile.
Heló! Azt szeretném kérdezni, hogy hogyan lehetek rendes tag?
sancsa wrote on Ajuda67's profile.
Nagyon köszönöm a fordításaid, kedvencem az Ősi fajok.

Statisztikák

Témák
36,874
Üzenet
4,491,181
Tagok
596,016
Legújabb tagunk
Lavass
Oldal tetejére