CanadaHun - Kanadai Magyarok Fóruma

Szenzációs fejlemény az évszázad egyik legnagyobb korrupciós botrányában
  • 55
  • 0
Az amerikai kormány visszajuttatott Malajziának a 1Malaysia Development Berhad stratégiai fejlesztési alapból (1MDB) eltulajdonított körülbelül 460 millió dollárt - közölte a malajziai pénzügyminisztérium.

Tengku Zafrul maláj pénzügyminiszter köszönetet mondott az amerikai kormánynak, és elmondta: bízik a további együttműködésben. A tárca szerint eddig körülbelül 3,8 milliárd dollárt sikerült visszaszereznie az 1MDB-alappal összefüggésben.

Az amerikai igazságügyi minisztérium 2016-ban kezdte meg az 1MDB-ből eltulajdonított eszközök és pénz visszaszerzését, amelyeket a feltételezések szerint az Egyesült Államokon keresztül moshattak tisztára, köztük New York-i ingatlanok, valamint Claude Monet- és Vincent van Gogh-műalkotások megvásárlásával. A tárca szerint akár 4,5 milliárd dollárnak megfelelő összeget is ellophattak az alapból.

Az 1MDB-botrány 2015-ben robbant ki, miután a The Wall Street Journal című amerikai napilap és a Sarawak Report, a londoni székhelyű oknyomozó portál...
Orbánnak tizenegy éve először van oka aggodalomra
  • 74
  • 2
Mind nemzetközi, mind hazai téren szorult helyzetbe került Orbán Viktor a Frankfurter Rundschau szerint. A miniszterelnök helyzetét rontják az abszolót többség melletti drámai járványügyi adatok, az ellenzék egységes fellépése, valamint elszigetelődése az Európai Unióban. A lap szerint Orbán számára megkezdődött a politikai végjáték.

Orbán Viktor magyar miniszterelnök szorult helyzetbe került a szörnyűséges koronavírus-mérleg, a megerősödött ellenzék és az Európai Unión belüli elszigeteltség miatt – állítja a Frankfurter Rundschau című, jobbára szociáldemokrata szellemiségű német lap. Felhívja a figyelmet arra, hogy az egymillió lakosonkénti 2960 COVID-halottal Magyarország a világ legrosszabb mérőszámát mutatja: lakosságarányosan közel tizenhétszer annyian vesztették itt életüket, mint a járvány által különösen súlyosan érintett Indiában, ahol egymillió lakosonként 178 a halottak száma.

Ezt a...
Veszélyes reakció indult Csernobilban, ami új atombalesettel fenyeget
  • 308
  • 5
Harmincöt évvel azután, hogy az ukrajnai csernobili atomerőmű a világ legnagyobb nukleáris katasztrófáját okozva felrobbant, újra beindultak a hasadási reakciók a reaktorcsarnokban. Több elmélet létezik, hogy mi erősítette fel a folyamatot, de még keresik a pontos magyarázatokat. Néhány éven belül megoldást kell találni a problémára, mert a folyamat vége olyan robbanás lehet, amely kárt tesz a szétolvadt erőművet körülvevő betonszarkofágban.

Olyan ez, mint a parázs egy grillgödörben
- kommentálta a Science tudományos lapnak Neil Hyatt, a Sheffieldi Egyetem nukleáris anyagokkal foglalkozó vegyésze azt a hírt, hogy egyre intenzívebbé váltak a hasadási reakciók a csernobili atomerőmű mélyén a szétroncsolt reaktorcsarnok alatt. A hasonlat azért találó, mert a nem megfelelően eloltott tűz, ha van éghető anyag a közelben, újra lángra lobbanthatja az előző esti...
Aki megdöntötte Pavlov elméletét
  • 239
  • 1
Izgalmas pályát kellett bejárnia annak a tudósnak, aki a hipnózis kutatásával akart foglalkozni évtizedekkel ezelőtt. Ma már a rák kezelésében is alkalmazzák a módszert.

Noha a hipnózishoz hasonló módszert már az egyiptomi orvoslásban is használtak –amiről papirusz tekercsek tanúskodnak-, nem volt minden időben elfogadott. Egyébként még Hell Miksának is van köze a történethez, akit főként csillagászként ismerünk, de foglalkozott úgynevezett magnetikus gyógyítással is, ami másokat is új gyógymódok felfedezése felé irányított. A kutyakísérleteiről is híres Ivan Petrovics Pavlov úgy vélte, hogy a hipnózis egy alvásszerű állapot, ez az elmélet az egész világon elfogadott volt.

És egyszer jött Bányai Éva. A hatvanas években járunk, Magyarországon tiltották a hipnózis kutatását, ami már csak azért is izgalmas, mert a Szovjetunióban, például a leningrádi egyetemen lehetett tanulni. Bányai Éva nem hagyta ezt annyiban, és azóta sem enged, közben volt az ELTE...

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Sziasztok! Keresem Debra Lobato Brothers sisters and special needs könyvét, angolul vagy ha valakinek meglenne magyarul még szuperebb lenne:) Online formában érdekelne elsősorban. Köszönöm!
Kicsichi wrote on Ajuda67's profile.
Helló, megint. Keresem J R Ward Örökség sorozatának fordítását. Ha valaki tudja hol találom, légyszi árulja el. Előre is köszönöm.
DE. Andi wrote on Melitta's profile.
Kedves Melitta kérem a fiókom törlését. Köszönöm!
benudori wrote on szjucus2's profile.
Szia!
Szeretném elkérni a English Plus 2 Second edition teszteket.
Előre is köszönöm!

Heni
Kedves mindenki szeretném kérni valakitől a 6.-as természet dogákat illetve esetleg irodalomból A küklópsz barlangjában Trencsényi-Waldapfel Imre nyomában című műnek az össze foglalását szeretném kérni.
Köszönöm aki segít

Statisztikák

Témák
36,451
Üzenet
4,398,985
Tagok
591,186
Legújabb tagunk
MajstorBI
Oldal tetejére