CanadaHun - Kanadai Magyarok Fóruma

Hírek Nem csak barbár, teljesen felesleges is az erdőirtásra ösztönző új rendelet
 • 704
 • 21

Az LMP az Alkotmánybíróság előtt támadja meg a fakitermelésre vonatkozó kormányrendeletet .​


Az LMP az Alkotmánybíróság (AB) előtt támadja meg a fakitermelésre vonatkozó kormányrendeletet – jelentette be Schmuck Erzsébet, az LMP társelnöke Budapesten, a Parlament épülete előtt tartott sajtótájékoztatón hétfőn.
A napokban megjelent kormányrendelet megváltoztatja a fakitermelés szabályait azért, hogy télire legyen elég tűzifa. Ez a rendelet felold mindenfajta korlátozást, gyakorlatilag még a természetvédelmi területeket is tarra lehet vágni – mondta.

Felhívta a figyelmet, hogy a magyaron kívül egy kormány sincs Európában, amely a klíma- és vízválság közepette erdőirtásba kezd. Ráadásul ez nem is oldja meg az energiagondokat, hiszen például az ősszel kivágott fával alig lehet fűteni magas víztartalma miatt – mutatott rá. Továbbá az erdőknek nemcsak anyagi haszna van, nemcsak az számít mennyi faanyagot lehet onnan kitermelni, hanem például oxigént ad, segít a...
Hírek Az FBI házkutatást tartott Donald Trump floridai házánál
 • 290
 • 4
A volt amerikai elnök közleménye szerint „FBI-ügynökök nagy létszámú csoportja szállta meg” házát a Palm Beach-i Mar-a-Lagóban hétfő délután. Úgy tudni, hogy Donald Trump a razzia idején a New York-i Trump Towerben tartózkodott.

Trump úgy fogalmazott, „ezek sötét idők nemzetünk számára”, hozzátéve, hogy szerinte miután minden illetékes kormányzati szervvel együttműködött, ”az előre be nem jelentett rajtaütés nem volt szükséges vagy helyénvaló”. Úgy gondolja, hogy ami történt, az „ügyészi visszaélésnek” minősül, „az igazságszolgáltatási rendszert fegyverként használják”, és így akarják megakadályozni abban, hogy újra induljon az elnöki székért.


„Egy ilyen támadásra csak egy lerobbant, harmadik világbeli országban kerülhetne sor. Sajnos Amerika mostanra ilyen ország lett, olyan szinten korrupt, amilyet még sosem láttunk. Még a széfemet is feltörték.”


Trump fia, Eric Trump a Fox Newsnak azt mondta, hogy a házkutatás a Nemzeti Levéltár iratanyagának kezelésével...
Hírek A DK az EBESZ vizsgálata alapján kijelentette: a Fidesz csalással nyerte meg a választást
 • 668
 • 12
“Az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) választási megfigyelői missziója közzétette a zárójelentését az április 3-i magyarországi országgyűlési választásról.

Az alapos elemzés szerint a kormánypártok és az ellenzék között nem voltak egyenlőek a versenyfeltételek, a választási rendszer és a lebonyolítás hemzseg a csalási lehetőségektől” – írja közleményében Gréczy Zsolt, a DK országgyűlési képviselője.

Az EBESZ szerint a Fideszt segítette

 • a finanszírozás, a Fidesz kampányát gyakorlatilag a kormány fizette,
 • a sajtószabadság, a pártatlan tájékoztatás hiánya, a kormánypárti médiatúlsúly, az elmaradt érdemi viták, a hazugságok, a lejáratások rendszere,
 • hogy a kormány megnövelte a listaállításhoz szükséges egyéni jelöltek számát, a szavazók eloszlása
 • teljesen egyenlőtlen a választókerületekben, ez sérti a szavazatok egyenlőségének elvét,
 • hogy más szabályok vonatkoznak határon túl élőkre, a külföldön történő szavazás eltérő módjai...
Hírek Szétszedtek a britek egy csomó orosz fegyvert, meglepő, mit találtak bennük
 • 339
 • 1
A brit thinktank összesen 27 orosz fegyverrendszert szedett szét: többek közt rakétákat, légvédelmi rendszereket és egyéb eszközöket. Úgy találták, hogy „jelentős részben” ezek elektronikai rendszereit nyugati komponensek alkotják.

Az alkatrészeket gyártó vállalatok mintegy kétharmada ráadásul amerikai székhelyű, ezen belül is az Analog Devices and Texas Instruments kiemelkedően nagy arányban gyártott komponenseket az orosz fegyverekhez. Amerikai vállalatok mellett azonosítottak a szakértők japán, dél-koreai, brit, német, svájci és holland komponenseket is.

A RUSI elemzői szerint az oroszok úgy jutottak hozzá ezekhez az alkatrészekhez, hogy háztartási gépekhez való komponenseket raktak be a fegyvereikbe. Ezzel ki tudták kerülni az orosz hadiipart régóta korlátozó szankciókat.

A brit elemzők szerint például a 9M727 cirkálórakéta és a H-101-es cirkálórakéta is 31-31 külföldi alkatrészt tartalmaz, többek közt az AMD és a német Infineon alkatrészeit is.

Az érintett cégek...

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Köszönöm a felvételt!
bedyy wrote on lil9's profile.
Szia!
Köszönöm a Jayne Ann Krentz könyveket főleg az Arcana hiányzó részei tettek nagyon boldoggá. (Mikor fel le ugráltam kicsit furán néztek a gyerekek :D )
A fordítás is nagyon jó lett. Esetleg a jövőben játszódó Harmony könyveket nincs kedved fordítani? Elvileg a Opsidian Prey kapcsolódik az Arcanához mert egy Sweetwater a főszereplő meg kíváncsi lennék miként alakul a Rainshadow szigeti rezervátum sorsa.
V.Márti wrote on H-111's profile.
Szia!

Szeretnélek megkérni hogy küldd át nekem - Michael Drosnin - A Biblia Kódja - 2 . részét a Visszaszámlálás - t. Előre is nagyon köszönöm! Bármilyen formátumban.
Kedves Kollégák,

Tudna nekem valaki segíteni a 10-11 évesek méréséhez szükséges Meixner-féle olvasás felmérőlap/szöveg megküldésében?
Előre is köszönöm, Ildi
papapig wrote on Kolonel0708's profile.
Jókai Mór - Mire megvénülünk
A ZIP fájl nem létezik

Statisztikák

Témák
37,310
Üzenet
4,585,253
Tagok
601,479
Legújabb tagunk
Cziráki Szilvia
Oldal tetejére