CanadaHun - Kanadai Magyarok Fóruma

Hírek A jövőben a nyugdíjpénzeket is kriptovalutákban fizethetik ki
  • 207
  • 12
Amerikai, kanadai és ausztrál nyugdíjalapok is bejelentették, hogy hamarosan beszállnak a kriptobizniszbe.

Annak ellenére, hogy a felügyeleti szervek továbbra is hangsúlyozzák a virtuális coinok magas kockázatát és volatilitását, egyre több nyugdíjalap dönt úgy, hogy beszáll az őrületbe. Legújabban az ausztrálok egyik legnagyobb nyugdíjalapja jelentette be, hogy kisebb összegeket kriptoeszközökbe fektet.

A Queensland Investment Corporation (QIC) 69 milliárd dollárnyi vagyont kezel, ezzel Ausztrália ötödik legnagyobb nyugdíjalapjaként tartják számon. A szervezetnél abban bíznak, hogy a jövőben nőni fog az igény a kriptobefektetések iránt, így még időben szeretnék részt vállalni a piaci szegmensben.

Stuart Simmons, a QIC devizapiaci vezetője azonban úgy látja, hogy ezek a korai befektetések a kriptodevizákba csak nagyon lassan fognak csordogálni, éppen amiatt, mivel nem tudni, mennyire fognak beleállni a...

Hírek Mennyivel csökkenne a tengerszint, ha az összes hajó eltűnne a vízből?

  • 170
  • 5
A klímaváltozás egyik legpusztítóbb hatása, hogy az emelkedő tengerszint miatt már a következő évtizedekben is számos település, sőt, akár komplett országok kerülhetnek víz alá. Adódik a kérdés: változtatna-e ezen bármit, ha az összes hajót kivennénk a vízből?

A Review of Maritime Transport 2020-as jelentése szerint a tavalyi évben mintegy százezer, száz tonnánál nagyobb űrtartalmú hajó volt a világon. Talán ez adhatta az ötletet Scott Pio republikánus képviselőjelöltnek is, hogy - hacsak kérdés szintjén is - ellamentáljon azon, vajon változtathatnánk-e a vízszinten, ha a hajókat kivennénk a tengerből. Ahogy arra a Futurism a Raw Story alapján...
Hírek Óriási változás közeleg a vendéglátóhelyeken: a vendégeknek is tudnia kell
  • 365
  • 20
Az változás által érintett vállalkozásoknak november elsejétől él a regisztrációs, 2022 júliusától pedig pedig az adatszolgáltatási kötelezettségük.

A turisztikai törvény azon módosítása, ami szerint november 1-jétől már nemcsak a szálláshely-szolgáltatóknak, hanem a vendéglátó üzletek, valamint a „turisztikai attrakciók” üzemeltetőinek is regisztrálniuk kell a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltatási Központ (NTAK) rendszerében.

Ez az összes olyan éttermet, büfét, cukrászdát, kávézót, italüzletet, bárt, zenés-táncos szórakozóhelyet, gyorséttermet és alkalmi vendéglátóhelyet érinti is, amik online pénztárgép használatára kötelezettek. A munkahelyi és közétkeztetőkre, és a rendezvényi étkeztetőkre és mozgó vendéglátóhelyekre viszont nem vonatkozik majd az új szabályozás.

A szállásadóknak már egy ideje anonim módon adatot kell szolgáltatniuk az az NTAK-ban a vendégek koráról, neméről, a településről, ahol laknak, az állampolgárságáról, ez egészül ki azzal, hogy szeptembertől a...
Hírek Megnyerte a fővárosi patkánypert a Bábolna Bio
  • 306
  • 8
A Kúria jogerős ítéletében azt állapította meg, hogy érvénytelen ajánlatot nyilvánított a Budapest patkánymentes állapotának fenntartására kiírt közbeszerzési eljárás nyertesévé a Fővárosi Önkormányzat. Erről csütörtökön a per nyertese, a Bábolna Bio Kártevőirtó Kft. számolt be. A cégnek 2018-ban járt le a szerződése, előtte 47 évig ők végezték a patkánymentesítést Budapesten. Amikor azonban 2018-ban új közbeszerzési tendert írtak ki a feladatra, a Bábolna Bio nem nyert.

A cég azóta, három éve pereskedett már az önkormányzattal. A főváros az RNBH Konzorciumot nyilvánította nyertesnek 2018-ban. A Kúria most kimondta, hogy ez a döntés a közbeszerzési törvénybe ütközött, a konzorcium ajánlatát érvénytelennek kellett volna nyilvánítani, mert nem felelt meg az előírásnak, és a referenciák sem voltak megfelelőek. A Bábolna Bio Kft. ajánlata volt ezután a második legkedvezőbb, ráadásul érvényes is. A cég első körben a Közbeszerzési Döntőbizottsághoz fordult jogorvoslatért, de ott...

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Üdvözlök Mindenkit. Szeretném kérdezni hogy saját verseket lehet-e feltenni az oldalra. Köszönöm szépen. Mária.
vorosmart wrote on sziporka78's profile.
Köszönöm szépen az az új fordítást, nagyon vártam.
Sziasztok!
Nagyon keresném Project 2 Fourth edition angol könyv,felmérőit,témazáróit!
Ha meg lenne valakinek nagyon meg köszönöm!
Árgyelán Anikó wrote on Kerecsenyné Szilvia's profile.
Sziasztok! Full blast 3 module 6 érdekelne. Köszönöm.

Statisztikák

Témák
36,798
Üzenet
4,475,962
Tagok
594,751
Legújabb tagunk
Hurki
Oldal tetejére