CanadaHun - Kanadai Magyarok Fóruma

Baj van a paksi atomerőműben, a kormány nem ad tájékoztatást
  • 332
  • 6
Hajnalban eltűnt a paksi áramtermlés fele, az okokról egyelőre nem jelent meg hivatalos tájékoztatás.

Ha nem lesz nagyon felhős az ég, akkor a dél körüli idősávban zömmel a napelemekkel termelt áramot fogyasztja az ország – írta a napi.hu vasárnap délelőtt.
Vasárnap hajnal 3 óra körül

történt valami a paksi atomerőműben,

majd egy órával később beszakadt a villamos energia termelés is Pakson – jelentette a gazdasági portál.

A termelés vasárnap dél körül is csupán fele a névleges 2000 megawattos teljesítménynek, ami akkor is feltűnő és kevés, ha április 30. óta az 1-es blokkon előre tervezett nagyjavítási munkálatok zajlanak, és az az 500 MW most (azóta) nem adódik a hálózatra.

Paks jelenleg fele teljesítményen termel, a napi.hu információi szerint a Paks-2 és a Paks-3 reaktorblokkok teljesítménye csökkent.

Utóbbinál a termelés fele esett ki; a 2-es blokkon nagyjából egyharmados a visszaesés.
A Vatikán nemet mondott rá, a német katolikus egyház mégis áldását adja az azonos nemű párokra
  • 207
  • 9
A Vatikán hittani kongregációja március közepén nemet mondott a kapcsolatban élő azonos neműek esetleges megáldására. Ezzel szembeszállva azonban a német katolikus egyház bizonyos tagjai úgy döntöttek, mégis áldásukat adják az azonos nemű párokra.

„Meggyőződésem, hogy a homoszexuális orientáció nem rossz, ahogy nem számít bűnnek a homoszexuális szerelem sem” – mondta az AP-nek Jan Korditschke, egy berlini jezsuita pap, aki hozzátette, hogy nem fél a következményekről, és szerinte fontos, hogy a homoszexuálisok a katolikus egyházban is meg tudják mutatni magukat. Korditschke úgy fogalmazott, feldühíti az egyház homofóbiája.

A német püspöki konferencia vezetője a múlt hónapban kritizálta azokat a papokat, akik áldásukat adják a meleg párokra, támogatta viszont őket a Német Katolikusok Központi Bizottsága. Utóbbi szóvivője, Birgit Mock az AP-nek azt mondta, „mélyen az evangéliumon alapszik”, hogy ezek a párok „Isten áldását kérik”...
Ezek az olasz, napsütötte falvak kifizetik a lakbéred felét, ha odaköltözöl
  • 78
  • 1

Két olasz település is meghirdette az "akciót".​


Két olasz település, a toszkánai Santa Fiora és a Lazio régiójában fekvő Rieti is úgy döntött, kifizeti a lakbér felét azoknak, akik úgy döntenek, odaköltöznek és onnan dolgoznak, akár távmunkában.A munkavégzés feltétele a lakbérkedvezménynek, de azt nem kötötték ki, hogy csak olasz cégnek lehetne így dolgozni, azaz, bárki jelentkezhet, akinek stabil, home office-ból végezhető munkája van.

A települések ettől az akciótól remélik a turizmus felpörgetését a koronavírus-járványt követő újranyitás időszakában. Az akciónak még egy feltétele van: legalább kettő, legfeljebb hat...

Katonák az utcán éles lőszerrel: ezt magyarázza meg valaki, mi szükség van rá járvány idején?!

  • 630
  • 37
“Ezeket a képeket tegnap délután csináltuk.

Ezekben a gépfegyverekben éles lőszer van.

Ha bárki megmondja nekem, hogy a járvány leküzdéséhez mi szükség van még mindig, napközben, nem kijárási tilalom alatt, töltött gépfegyverrel pózolni a Keletinél, akkor visszaadom a járványtani államvizsgát is magában foglaló diplomámat…”

Ha viszont más indok nincs, akkor marad az egyetlen magyarázat:
Egy végletekig gyáva, magát hadvezérnek képzelő miniszterelnök erőfitogtatása miatt hesszelnek szerencsétlen honvédeink az utcákon-fakadt ki egy bejegyzésében Hadházy Ákos képviselő.

Az emberek egy erésze is alaposan kiakadt a képek láttán.
Egyesek már megfélemlítésről írnak, mások egyszerűen indokolatlannak és nevetségesnek tartják az egész “katonásdit”.

“Sepru jobb lenne a kezukbe es a kutyaszart is osszeszedhetnek kozben… a francnak kell itt “bena katonasdit jatszani” hasznosabbak is lehetnenek…”-írja valaki.

“Jól emlékszem, hogy anno a MN idejében egy honvéd főhadnagy...

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Sziasztok! Keresem Debra Lobato Brothers sisters and special needs könyvét, angolul vagy ha valakinek meglenne magyarul még szuperebb lenne:) Online formában érdekelne elsősorban. Köszönöm!
Kicsichi wrote on Ajuda67's profile.
Helló, megint. Keresem J R Ward Örökség sorozatának fordítását. Ha valaki tudja hol találom, légyszi árulja el. Előre is köszönöm.
DE. Andi wrote on Melitta's profile.
Kedves Melitta kérem a fiókom törlését. Köszönöm!
benudori wrote on szjucus2's profile.
Szia!
Szeretném elkérni a English Plus 2 Second edition teszteket.
Előre is köszönöm!

Heni
Kedves mindenki szeretném kérni valakitől a 6.-as természet dogákat illetve esetleg irodalomból A küklópsz barlangjában Trencsényi-Waldapfel Imre nyomában című műnek az össze foglalását szeretném kérni.
Köszönöm aki segít

Statisztikák

Témák
36,451
Üzenet
4,399,034
Tagok
591,187
Legújabb tagunk
Biri Annamária
Oldal tetejére