A koronavírus újabb áldozata: az oltásellenesség

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2020 Április 21.

Melitta - 2020 Április 21, 18:18
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  A koronavírus elleni küzdelem szent grálja a betegség elleni vakcina: egy hongkongi tanulmány szerint amíg nincs oltás a COVID-19 ellen, addig maradniuk kell a kijárási korlátozásoknak, és bár a WHO becslései szerint még akár másfél évet is várni kell a szer kifejlesztésére, a világ minden táján gőzerővel dolgoznak rajta.

  A leginkább optimista előrejelzés szeptemberre ígéri az oltást, de a tömeges gyártás megszervezése még akkor is további hónapokat vehet igénybe, ha hatékonynak bizonyul a vakcina.

  A járvány hatására még azok is elgondolkodtak az oltáson, akik egyébként elszánt ellenségei voltak az oltásoknak: sok oltásellenes már jobban fél a SARS-CoV-2-től, mint az ellene bevethető, egyelőre még nem is létező vakcinától. A London School of Hygiene and Tropical Medicine kutatói szerint azzal párhuzamosan, ahogy nő a járvány áldozatainak száma, az oltásellenes álláspont is gyengült, bár Heidi Larson, az oltások elfogadottságát vizsgáló kutatócsoport igazgatója szerint ilyenkor is akad, akiben még a világjárvány is csak tovább erősíti az ellenérzéseket.

  Nem az adótorony tehet róla
  Az oltásellenes közösségek gyakran alulbecsülik a járvány veszélyét, tagadják a betegség potenciálisan életveszélyes szövődményeit, vagy egyszerűen csak valamilyen összeesküvés-elmélettel magyarázzák, hogy miért terjedhetett el a COVID-19 mostanra az egész világon. Egy ausztrál oltásellenes csoport szerint a betegség csak álca, amivel rá akarják kényszeríteni az embereket a kötelező védőoltások elfogadására – igaz, ilyen oltás még mindig nem létezik. Az általuk terjesztett konspirációs teória szerint az oltással a Világbank, Bill Gates és Rupert Murdoch akar világuralomra törni.


  Mások az 5G adótornyait hibáztatják a járvány kitöréséért, számos influencer pedig a himlő után újabb összeesküvés-elméleteket gyárt a koronavírusra, de a híveket egyre nehezebb meggyőzni: több, korábban meggyőződéses oltásellenes is ugyanúgy várja már a vakcinát, mint bárki más.

  Himlő ellen nem kérnék, korona ellen igen
  A CNN, a Reuters és a Vice is az oltásellenes álláspont gyengüléséről számol be: miközben sokan arra hivatkoztak, hogy a himlő elleni oltás többet árthat a gyereküknek, mint maga a himlő, amit úgysem fog elkapni (ezek az emberek nyilvánvalóan nem hisznek a nyájimmunitásban, vagy nem is hallottak róla), a mostani járvány terjedése már azokat is megijeszti, akik eddig inkább a vitaminokban vagy a természetes életmódban hittek. Van olyan korábbi szkeptikus, aki teljesen oltáspárti lett, de akadnak olyanok is, akik más oltásokat elutasítanak, de a COVID-19 elleni vakcinát beadatnák maguknak és a gyermekeiknek is.

  Dorit Reiss, a Kaliforniai Egyetem (Hastings) jogászprofesszora szerint a járvány sokat tehet az oltásellenesség ellen: ha felfedezik a vakcinát, az igény valószínűleg el fogja söpörni a konspirációs teóriákat és az ellenérzéseket. A felelős közösségi magatartás szerepe is felértékelődött, így Catherine Flores Martin, a California Immunization Coalition igazgatóhelyettese szerint az is valószínű, hogy a közvélemény jóval kevésbé lesz elnéző az oltásellenes álláspontokkal szemben. William Schaffner, a Vanderbilt Egyetem infektológusa szerint nem is valószínű, hogy az oltásellenes csoportok különösebben hangos kifogást emelnének a vakcina ellen, ha egyszer feltalálják, ugyanis nem lenne túl jó sajtójuk utána.

  Most már csak a vakcinának kell megérkeznie.

  Dippold Ádám

  [​IMG]
   
  Kyria és Georgina Bojana kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2020 Április 21.

  1. setni
  2. gumelig
   gumelig
   .

   Ismerek egy pár oltásellenest.
   Egy kivételével "normálisak". Persze igazábol egyik sem az. :) Van köztük aki + klimaváltozás tagadó is.
   Ma tiltottam meg egyik ágrolszegröl rokon nönek, hogy összeesküvési teorikákat küldjön a még nem is létetező vakcinárol meg minden másrol.:D

   Egy másik, szintén rokon, pár hete törölt barátai közül. Nem tudta elviselni, hogy van más realitás és véleméy mint az övé.
   Kicsit sajnálom. Nála és barátainál láthattam hogy gondolkoznak az eszelőssen OVi hívők.
   setni kedveli ezt.
  3. deciso
   deciso
   2020. 03. 16.
   Világszerte rengeteg kutatócsoport dolgozik a lehetséges védőoltás létrehozásán, de már a potenciális kezelésben is sikerült ígéretes eredményeket elérni. A vizsgálatok során a szakértők adott esetben a protokollt is megszegik, hiszen versenyt futnak az idővel.Kaiser Permanente Washington Egészségkutató Intézet hétfőn adja be a kísérleti koronavírus-vakcina első dózisát
   Más:
   A WHO közzétett egy listát az új koronavírus ellen készülő vakcinákról. A listában összesen 62 vakcinajelölt szerepel, melyek különféle működési elveken alapulnak, ezek közül kettőt már önkénteseken tesztelnek.
   Még nagyobb esés:
   A korábban a malária kezelésében használt, de az Egyesült Államokban a koronavírus kezelésében is ígéretesnek mondott gyógyszer, a Hydroxychloroquine egy új tanulmány szerint nem segített a betegeken, hanem egyenesen ártott nekik: többen haltak meg azok között, akik megkapták. Ez a gyógyszer ugyanazt a hatóanyagot tartalmazza, amely nagy mennyiségben elérhető Magyarországon, és amely kivitelét megtiltotta a kormány.
   Április elején azt is bejelentették, hogy már csak az engedélyezésre várnak, a gyógyszer gyártásra kész.
   Utoljára módosítva: 2020 Április 22
  4. deciso
   deciso
   Mintha itt nem láthattad volna 5 pengősök formájában
  5. victorvacendak
   victorvacendak
   A klorokin-dolog nem lefutott. Mivel a tesztek nem standardizáltak (van, aki már a tünetek után azonnal kapja, van, aki csak 10-15 nappal később, van, aki azitromicinnel együtt, van, aki anélkül és még egy sor probléma) nehéz levonni bármilyen konklúziót. A SARS-járvány idején laborkörülmények között működött, embereken a jelen körülmények között lehetetlen igazi, kontrollált kíseréleteket végezni. És jó tudni, hogy alapból van potenciális mellékhatása, főleg azitro-val együtt szedve, tehát, attól még, hogy X páciens meghal szívproblémák miatt, lehet, hogy 8-10 X meg meggyógyul. És azt se felejtsók el, hogy pl. a klorokin malária, amőba vagy szarkoidózisra adott dózisánál 2-3x nagyobb adagot is próbáltak most a korona ellen. Nagyon nem mindegy.

   De miket beszélek... hiszen úgy is az alakváltó gyíkemberek okozzák az 5G-vel. Azellen meg nem véd... :-D
   setni, FLAMINGO és sidavoq kedveli ezt.
  6. halimba111
   halimba111
   Az áhitott megváltó oltással kapcsolatban az a kutatási és klinikai realitás, hogy koronavirusokkal szemben még soha nem sikerült

   1. védöoltás elöállitása
   2. antitest elöállitása.

   17 éve sikertelen próbálkozás. Mindamellett, ha netán csoda történne s 1. és/vagy 2 mégis sikeres lenne: az okos virus következö szezonra többszörösen mutálódik s lehet elölröl kezdeni az eröfeszitésket.

   Innen: talán megfontolandó lenne
   a. a megelözés
   b. a kialakult betegség kezelésének optimalizálása.
   Saturnusz, sidavoq és ladybug7spots kedveli ezt.
  7. victorvacendak
   victorvacendak
   Nem jelenthető ki, hogy 17 éve sikertelen próbálkozás, hiszen minden igyekezetet félbehagytak, lévén a SARS-járvány nagyon hamar lecsengett. Nem volt értelme milliárdokat beleölni. Most van motíváció. És nem csak egy-két cég dolgozik rajta, hanem 70. Okos vírus vagy sem, tavaly már az influenza elleni vakcináknál is volt áttörés, ugyanis olyan alkotóelemeket ismertetne fel az új generációs vakcina az immunrendszerrel, ami minden vírustörzsön és variánson megtalálható. Csak hát közben kitört a SARS2... Viszont a coronához is eleve így állnak hozzá, bármilyen módszerről legyen is szó, mindenki inverzális oltásban gondolkodik. Megelőzés? Nem tudod megelőzni...
   setni kedveli ezt.
  8. halimba111
   halimba111
   Nem jelenthetö ki. Miért is nem? A SARS visszatért, akkor MERS-nek keresztelték.Ugyanugy koronavirus.

   Van esetleg egy forrás egy sikeres próbálkozásra?? Ha igen, ide vele.
   Mert ha nem , akkor én tartanám a számat s nem dumálnék bele abba amihez nyilvánvalóan halvány segéd dunsztom sincs.
   "Megelőzés? Nem tudod megelőzni..." Ez megint olyan, hogy bele abba,amiröl fogalma sincs a beirónak. Hogy lehet ilyen szakmaiatlan vadbaromságot elengedni??

   Természetesen, meg tudom elözni.

   Ez a plattform lassan nivótlanabb lesz mint az nlc.hu vagy a webdoktor.
   Utoljára módosítva: 2020 Április 22
  9. McMelikszi
   McMelikszi
   Én is jobban
   Én örülnék, ha az nlc, avagy a webdoktor és hasonló oldalakon osztanád az észt!
  10. victorvacendak
   victorvacendak
   Arrogancia lvl100 :-D

   A MERS-t mennyi idő alatt szűnt meg? Hány országot érintett? Hány fertőzés és halott volt? Épp úgy, ahogy a nagy ebola-pánikig az ebolára sem akart senki igazán fejleszteni, a coronákra sem tettek ekkora erőfeszítéseket. Nem volt rentábilis. Inkább te keress forrásokat arra, hogy miért álltak le a vakcinákkal akkoriban.

   Hogy előzöd meg? Egy ilyen nagy ívű kijelentést alá kéne támasztani valamival..., mert különben marad ez a borzasztó nívó, és kénytelen leszel máshol okoskodni, mondjuk az operatív törzsben ;-)
   setni kedveli ezt.
  11. FLAMINGO
   FLAMINGO
   Akkor fájó szívvel ugyan, de beletörődünk, ha itthagysz minket, színvonaltalanokat.
   setni és felelf kedveli ezt.
  12. deciso
   deciso
   Nem megy az olyan könnyen a vírus hogy túl derülátóan, naponta felröppennek hírek
   Majd másnap a hideg zuhany:
   Elbukott az első komolyabb klinikai tesztjén a koronavírus ellen bevetett Remdesivir
  13. setni
   setni
   Egyik reggel munkából hazafele az egyik munkatársnőm mesélte hogy mennyi ˝ismerőst˝és híroldalt törölt mert a kormány ellen beszélnek pedig ez a kormány rengeteget tesz a vírus ellen nem ezt érdemli...egyszerűen nem értik hogy lehet más vélemény is.
   sidavoq kedveli ezt.
  14. deciso
   deciso
   Jó féle munkatársnőid vannak.Kik képesek híroldalt is megszüntetni (törölni)
   Munkatárs tehát egy munkahelyetek van.
   Vagy a háttérsorokat félreértettem?
  15. FLAMINGO
   FLAMINGO
   Feltehetően tiltotta a FB-n a híroldalról származó posztokat...
   deciso és setni kedveli ezt.
  16. setni
   setni
   A hátterével nem kell foglalkoznod az csak a körítés a lényeget remélem megértetted.
   Ha van facebook-d akkor érted ha nincs akkor legyen.
  17. setni
   setni
   Köszönöm hogy FLAMINGO kisegített mert nem vagyok itt állandóan és ezáltal hamarabb jutottál a helyes válaszhoz.
   FLAMINGO kedveli ezt.
  18. deciso
   deciso
   Nem , nem És igen.
   Persze hogy nem az volt a lényeg technikailag miként tiltotta(törölte)
   Nem törlés, hanem számára megjelenítési tiltás
   De hogy ki mit vesz észre még egy apróságot.Az is egyénfüggő.
   Ne folytassuk csak elmesélem:
   Valaki mutat egy képet repülővel hoznak egy rakomány maszkot Kínából.
   Az illető ideteszi a fényképét.
   Az egyik ládán meglát egy feliratot: "Hajrá Magyarország"
   És ez meg-böki a szemét, fontos mellék-momentumnak találja
   És ide írja a fórumra: Náluk Németországban ha valamit beszereznek mert tényleg fontos.Eszükbe se lenne ráírni: "Hajrá Németország"
   No ezt csak azért meséltem el, mert én is épp olyan vagyok mint Ő
   Egy környezetben kiszúrom a mellék momentumot is.
   A üzenetedben a tiltás, törlés módszere mint mellékmomentum.De lehetne főmomentum is ( nemzetbiztonsági alkalmazott esetén)
   Ezer más formája is eszembe villant.A mellett hogy a facebook betolakodó egyéb oldalainak megjelenítési tiltásai is benne voltak a pakliban
   "˝ismerőst˝és híroldalt törölt"
   ----------------
   Pár szó arról hogy :
   "híroldalt törölt mert a kormány ellen beszélnek pedig ez a kormány rengeteget tesz"
   Ezt neveztem én Információs buboréknak.
   Ami mára már közismert jelenség lett.

   Nem is akarnak mást olvasni mint ami a saját már előzőleg beállított nézetükbe illik.
   Soha ki nem léphetnek bezártságukból ha nincs valahogy betörési lehetőség.

   Ezek számára egy módszer van csak: A megszokott csatornájuk,megszokott fideszes emberük
   Egyszer csak láss csodát: ugyanott ugyanazon a médián (Köztévé hírtévé).
   Lassan fokozatosan elkezdi a másik nézetet elé-tárni.

   Bár még akkor se hisz: mert egy hete láttam egy videót:

   Erre egy imádónak az volt a reagálása:
   Nem igaz hogy Ő!! Össze van vágva.
   Még szembesítésre is vak lett.
   Ezta "buta vakhívőséget" mikorra heveri ki az Ország?
   Utoljára módosítva: 2020 Április 25
  19. setni
   setni
   Nem fogja kiheverni mivel az emberek döntő többségének tetszik ez a karakán én a világot is megváltom stílus.
   Azért is említettem hogy ha nincs FB-d akkor megéri csinálni egyet akármilyen névvel és belenézni egy-két politikai vagy történelmi csoport beszélgetésébe...
   Tudom azt fogod mondani azok a kisebbségek nos tévedsz.
   Süt belőlük a gyülölet az antiszemitizmus és a náci eszmék dicsőitése akár csak abban hogy kiemelnek egy német katonát és annak az álcája alatt hírdetik a mocskot.
   Ugyanez az oltásellenesség is amíg nincs baj addig hirdetik hogy megvannak oltás nélkül mert az csak kárt okoz amikor pedig beüt a baj azonnal jönnek hogy az államnak kötelességei vannak....

Megosztás