A koronavírus miatt 149 milliárd eurót követel egy német lap Kínától

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2020 Április 20.

Melitta - 2020 Április 20, 11:22
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Forintban szinte kifejezhetetlen összegről, összesen 149 milliárd euróról küldött számlát a Bild német bulvárlap Kínának. A lap szerint ugyanis ez az összeg fedezi a koronavírus járvány okozta veszteséget. Amit szerintük Kína okozott nekik és a világnak.

  [​IMG]
  A Bild kiszámolta: márciusban és áprilisban, a GDP 4,2 százalékát bukta az ország a járványon és ez az összeg pontosan 149 milliárd euró. Ki is állítottak az összegről egy számlát, károkozás ellentételezése címszóval. A lap nem titkoltan Kínát teszi felelőssé, amiért nem akadályozta meg, hogy a járvány világméretűvé váljon. .

  A berlini kínai nagykövetség azonnal tiltakozását fejezte ki, xenofóbiának és Kína-ellenesnek nevezve a bulvárlap felvetését.

  Julian Reichelt a lap főszerkesztője egy riportműsorban azt válaszolta, hogy szerinte Kína nem informálta a világot a járvány súlyosbodásáról időben. A főszerkesztő nem fél attól, hogy Kína elutalja a számlán szereplő összeget, szerinte most sem fognak fizetni “ahogy nem fizettek soha semmiért”. De azért fontos mégis ez az akció, mert szerinte fontos kijelenti, ki a felelős a kialakult helyzetért, amely gazdasági válsággá fajult.

  Korábban egyébként a már volt aki pénzt követelt Kínától. A Freedom Watch csoport, a Texas állambeli Buzz Photos vállalattal közösen pert indított a kínai kormány, a kínai hadsereg és annak tábornoka Chen Wei, valamint a wuhani járványügyi intézet, és annak vezetője Shi Zhengli ellen. A felperesek 20.000 milliárd (20 trillió) dolláros kártérítést követelnek, azt állítva, hogy a COVID-19 egy biológiai fegyver, amelyet a kínai hatóságok fejlesztettek ki.

  Forbes
   
  CasaLoma kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2020 Április 20.

  1. victorvacendak
   victorvacendak
   Kína felelős a kezdeti hazudozásért nyilván, de ez nem csak az ő saruk. A németek relatíve eleve jobb egészségügyi rendszerrel rendelkeznek, de náluk sem azon az 1 hónapon múlt a felkészültség, amit az őszinte kínai reakcióvel nyertek volna (lélegeztetővel meg ECMO-val jól állnak, de maszk meg kesztyű ott sem volt elég). Ahol évek alatt sem volt pénz, vagy erőforrás arra, hogy legyenek maszkok meg védőruha, ott 1 hónap sem lett volna elég a teljes egészségügy felszerelésére. Ezt mindenki elcseszte, már jóval korábban, és kormányzati, minisztériumi szinten.
  2. ladybug7spots
   ladybug7spots
   Nem kellene ezt feszegetniük, hogy mikor ki mennyit kárt okozott a világnak, hm ?
   deciso, sidavoq és Bibliotekarius kedveli ezt.
  3. setni
   setni
   Nos kína nem is szólt időben de, a legnagyobb baj az volt hogy nem cselekedett időben!
   Igaz nem nagyon hitt senki ebben a világjárványban ...Nem hiszem hogy ha már tavaly szóltak volna akkor leállították volna a kínán kívüli utazásokat és pl: európában karanténokat rendeltek volna el.
   Oly nagy lett volna a tiltakozás hogy.... miért??
   deciso kedveli ezt.
  4. Felhasznalo8
   Felhasznalo8
   Az USA sokkal gyanúsabb. Mindig azzal dicsekednek, hogy ők a legfejlettebbek. Akkor nyilván ők fejlesztették ki. ;-) Egyébként: "Nézd, már megint nincs rajta sapka!"
  5. victorvacendak
   victorvacendak
   Kifejlesztésről biztos nincs szó, azt már cáfolták a vírus genetikai vizsgálatával. Az viszont nem kizárt, hogy Kínában tekintettel a gyakori denevér-vírus járványokra nézegették ezt is egy laborban (hisz kínai tudósok több cikket is írtak már 2019 előtt is ennek lehetőségéről, konkrétan coronavírusokról, éppen vuhanban). És lehet, hogy az autógyártáshoz hasonlóan a laborbiztonságról is csak fényképeket láttak, így kerülhetett ki a nagyvilágba. De persze még mindig valószerűbb, hogy csak a piacon árult hús volt fertőzött.
  6. Felhasznalo8
   Felhasznalo8
   Amerikaiak és még Merkel is látogatta a várost és a labort nem sokkal előtte.
   elovilagegyetem kedveli ezt.
  7. gumelig
   gumelig
   :D
  8. victorvacendak
   victorvacendak
   Vagyis jártak EGY laborban, de azt nem tudni biztosan, hogy AZ A labor volt-e felelős... vagy hogy egyáltalán így kezdődött-e minden. Az összeskövéselméletek szabadon terjednek a faszbukon meg a jutúbon.
   deciso, setni és gumelig kedveli ezt.
  9. Felhasznalo8
   Felhasznalo8
   De az igazság Washingtonból jön. Igaz? ;-)
  10. redredington
   redredington
   A Mongolok már kfizették a Tatárjárásért járó kárpótlást nekünk kamatos kamattal? Mert szerintem csak az után fognak fizetni a Kínaiak is, hisz anno Őket is megszálták a mongolok.
   deciso kedveli ezt.
  11. gumelig
   gumelig
   Melitta kedveli ezt.
  12. victorvacendak
   victorvacendak
   Miért ezt írtam volna? Nem, nem ezt írtam. Sőt, éppen az ellenkezőjét. De azért szép próbálkozás volt... ;)
   deciso kedveli ezt.
  13. dext
   dext
   A nyugati országok minek költenek dollármilliárdokat hírszerzésre, ha arra sem képesek, hogy felfigyeljenek egy "rettenetes", "hónapokig pusztító", "óriási emberáldozatokat" követelő kínai járványra.
   Fel vannak háborodva, hogy " Kína nem informálta a világot a járvány súlyosbodásáról" ... és még mennyi mindenről nem iformálja egymást a konkurencia.
   Utoljára módosítva: 2020 Április 20
  14. gumelig
   gumelig
   Elfogytak a kémek...?

   https://infostart.hu/tudositoink/20...inak-eletebe-kerult-az-iraniak-lelemenyessege
  15. dext
   dext
   Mindenestre, ott van a rengeteg kémműhold, lehallgatási, megfigyelési rendszerek, tudják, hogy Wuhanban van a félelmetes National Biosafety Laboratory, mindenki tudja, hogy az oroszok meg a kínaiak a rosszak (bocsánat, csak a vezetőik, a nép az jóóóó) ez a rengeteg felszerelés, fegyverkezés miattuk van ... kínai civilek ezrei fertőződnek meg, nagy a sürgés-forgás a kínai kórházakban ... és a megfigyelők fel vannak háborodva, hogy a kínaiak nem tájékoztatják őket.
   Utoljára módosítva: 2020 Április 20
  16. Ernoe
   Ernoe
   A szaklapok szerint igazolhato, hogy a virus nem mestersegesen hanem spontan lett olyan amilyen.

   Emlekszem a HIV val ugyan ez volt az eset az oroszok es az usa egymast gyanusitottak.
   setni kedveli ezt.
  17. elovilagegyetem
   elovilagegyetem
   Valamiért mégsem lépett senki sem. Érdekes.
  18. Ernoe
   Ernoe
   A corona virus olyan "pici", hogy csak elektronmikroszkóppal lehet látni, a világűrből nyilván lehetetlen. :)
   -
   Spórold a gúnyos megjegyzéseidet "rettenetes, hónapokig pusztító, óriási emberáldozatokat követelő kínai járvány"
   Magyarországon a fertőzöttek 10%-a belehalt a betegségében és ez aggasztó nem az abszolút számok.
   -
   Az epidémiák kezdetben lassan terjednek, amíg a halottak száma szignifikánsan nem nagyobb mint az elhalálozások száma egyébként addig nem lehet se a földről, se a légből felismerni őket.
   -
   Egy pandemia esetén nem lehet konkurenciáról beszélni.
   A halál az ahol a nacionalizmus, a faji megkülönböztetés eltűnik, a temetőben mindenki egyenlő.
   -
   Érdemes meghallgatni a magyar parlamentet és összevetni az ott uralkodó hangnemet egy nyugati politikuséval.
   A magyar kormány állandóan a "magyarok életéért" izgul míg nyugaton "ember életekről" beszélnek
   A vírust nem érdekli, hogy ki fia borja vagy. Még egy szöges dróttal sem tudod megállítani.

   Magyarország tovább csúszott a sajtószabadság listáján lefelé a 89.-helyre!!!
   Ezek az igazán aggasztó hirek.
   Utoljára módosítva: 2020 Április 21
   gumelig és setni kedveli ezt.
  19. dext
   dext
   de a hatásait ... a rettenetes nagy felfordulást, a civil halottak ezreit, a korházak hirtelen leterheltségét csak illene észlelni a nagy víruskutatóközpont környékén. Dollármilliárdokat elherdálni megfigyelésre és semmit sem észrevenni ...
   Hát ezt a 10% -ot meg hogy silabizáltad ki? Egyáltalán, honnan tudod a fertőzöttek számát, mert Te vagy az első aki ismeri .
   Mint egy matekpáldánál, nagyon érdekelne a levezetés, nem elfogadható egy légbőlkapott szám eredménynek.
   Tudtommal a fertőzöttek kb. 80% -a teljesen tünetmentes, fogalma sincs, hogy vírushordozó ... szerintem az influenzától többen halnak meg.

   ezt az állítást még próbálom értelmezni

   de a nyugati (speciel német) miért rendelt el tilalmat az orvosi védőfelszerelések exportjára? Az indiaiak miért rendelték el a hidroxi-klorokin exportkorlátozását?
   Utoljára módosítva: 2020 Április 21
   elovilagegyetem kedveli ezt.

Megosztás