A teljes állami támogatásunkat elvehetik.

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2020 Április 22.

Melitta - 2020 Április 22, 23:05
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Bizonyára hallottad, hogy a kormány a válságkezelés költségeire hivatkozva elvonta az ellenzéki pártok állami támogatásának felét.

  Úgy fest, hogy a DK-t ehhez képest is duplán akarja büntetni a hatalom, ugyanis az Állami Számvevőszék azzal fenyegetett meg minket, hogy a teljes állami támogatásunkat el fogja venni.
  [​IMG]A volt fideszes országgyűlési képviselő és frakcióvezető-helyettes Domokos László által vezetett szerv teljesen nyilvánvalóan pártpolitikai alapon akar büntetni minket. Arra hivatkoznak, hogy a DK nem tudott olyan számlákat bemutatni, amelyek elégtek a DK központi irodáját megsemmisítő 2018 végi tűzben. Ugyanakkor ezeknek a számláknak a másolatai jórészt már ott vannak az ÁSZ-nál, tehát olyan papírokat követelnek tőlünk, amelyek náluk már megvannak. Még arra is hajlandóak voltunk, hogy ezeket a számlamásolatokat kikérjük az ÁSZ-tól, hogy aztán újra benyújtsuk nekik, de ettől is elzárkóztak. A feladatuk egyértelmű: minden eszközzel el kell lehetetleníteniük a legnagyobb ellenzéki pártot.
  [​IMG]Ha egy kormány a hatalmát arra használja, hogy elhallgattassa, ellehetetlenítse az ellenzékét, az mindig szomorú. De soha nem annyira, mint egy szociális és gazdasági válság kellős közepén. Azzal kellene foglalkozniuk, hogy mi lesz azzal a több tízezer emberrel, akik az elmúlt hetekben veszítették el a munkájukat. Azzal kellene foglalkozniuk, hogy bérkiegészítést adjanak a kis- és közepes vállalkozásoknak, hogy ne rúgjanak ki még több embert. Azzal kellene foglalkozniuk, hogy segítsék a gyermekükkel otthon maradó kisgyermekes szülőket, hogy segítsék a nyugdíjasokat az élelmiszerárak drasztikus emelkedése miatt, hogy segítség a járvány elleni védekezést azzal, hogy tömegesen tesztelnek és maszkot, védőfelszerelést adnak a kórházi dolgozóknak. Ezek a mai napig nincsenek megoldva, ők mégis azzal foglalkoznak, hogy hogyan fogják be a szánkat.
  [​IMG]Szeretném, ha tudnád: megbüntetni meg lehet minket, elhallgattatni azonban soha! A DK volt, van és lesz, továbbra is mindent meg fogunk tenni azért, hogy Magyarország minél hamarabb kilábaljon a járványból és a nyomában járó válságtól. Mi tesszük a dolgunkat akkor is, amikor a kormány látványosan nem törődik a sajátjával.  Barátsággal,
  [​IMG]
  Gyurcsány Ferenc
  pártelnök

  [​IMG]
   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2020 Április 22.

  1. deciso
   deciso
   Ez pont úgy néz ki.Mint a rendeleti kormányzásos hatalommal visszaélés.
   Minden mit benne hordoz a lehetőség.(ki is lett mondva: kecskére káposztát bízni?)
   Persze 2/3 birtokában és bíróságok valamint APEH és egyéb egy helyről parancsolással épp úgy megtehetik.(rendeleti nélkül is) A túlhatalom ezt jelenti.Az ellenhangok meg nem tűrése.
   A pénzel való fegyelmező ostorozást a házmester is jól ismeri.Lépten nyomon büntetne.
   Valamint mikrofonokat némít szót elvesz.
   A jobbikot már halálra büntették.
   Indokot a rendőr is talál az autódon, hogy nem tetszik a pofád és megbüntessen.
   Vannak jellemek mik kezébe egyáltalán nem való semmilyen hatalom.
   Utoljára módosítva: 2020 Április 23
  2. Ternyák
   Ternyák
   Mégis folyton 2/3-os! Ehhez a szavazók kellettek. Képesek keresztülvinni mindent. Olyan, mint az 50-es évek, de ezt is akarják. Demokráciára nincs szükség szerintük, mert a polgárok minek ugatnak bele a kormányzásba. Ezzel a mentalitással kormányoznak 10 éve.
   Gagamail és setni kedveli ezt.
  3. deciso
   deciso
   Nem azon múlik.
   Szavazók nélkül is megcsinálják
   Gondolok a rég elhunyt itt se lakó fantom szavazókra
   De ez az út(válaszok) letérít. a cikkről.
   Ezért visszalépek.
   A 2/3 hoz az is kell ne legyen vagyonnal és eszközzel rendelkező senki más.
   Állami támogatást ne adjunk ki ellenzék.Adnak viszont CÖF re.
   Ami szintén kormánypárti.
   És még ez eddig nem szavazó hanem támogatása a propagandának.
   Ostorral verése az ellenzéki pártoknak.
   49% ...2/3?
   Ez se szavazó kérdése.
   A 49 % hogy összejött-e az meg a számítógép mondta.
   És itt a magyar csoda
   Gagamail kedveli ezt.
  4. redredington
   redredington
   Hagyd már ezt a 49% nem kétharmad ellenzéki hülyeséget. Felmegy a vérnyomásom tőle. Ott a magyar választási törvény. A parlament felét =50% választják listán, itt kapott a Fidesz 49%-ot (most nem nézem meg, hogy a köszöböt el nem ért pártok százalékainak elosztása után vagy előtt), mig a parlamenti helyek másik felét a körzetekben döntik el (persze ezek határait jól meghuzták anno). Szóval ez a 49%= a parlamenti helyek 24-25%-val. Hogy mégis kétharmad van aza azt jelenti, hogy az egyéni körzetek töredékében nyert csak ellenzéki jelölt (nekem 3 rémlik, de meg lehet nézni (91 a 106-ból lett Fideszes a wiki szerint)). Ha körzetes lenne csak a szavazás (mint a Franciáknál), akko sime 4\5 lenne a Fidesznek. Persze könyebb sírni ríni, hogy a mocsok fidesz meg 49%-nem kétharmad, mert az könyebb (és a vlásztási törvényt nem ismerők be is nyelik) mint azt mondani mint anno Feri, elk.. nem kicsit, hanem nagyon, mert csak az utolsó pillanatban fogtunk össze, a legtöbb jelölt kampányára alig volt idő, meg a program, stb. Ha az ellenzék valóban nyerni akar(na), akkor még idén döntse el hol ki lesz az egyéni jelölt legalább a körzetekben, az meg két évig nyomja a lakosági forumokat meg egyébb kampányokat. Nem 2 hónap kampány és nyerünk, ha meg nem a Fidsze a hibás. Talán valamelyik MSZP-s nagykutyával volt egy interjú pár éve aki azt mondta 98 és 2002 között kampány üzemmódban nyomták, hogy nyerni tudjanak (4 évig!), most meg már eltelt a ciklus fele, se közös jelöltek, se közös lista, se megegyezés a határon, csak üres szólamok. Az ellenzék szánalmasan viselkedik, csak azért kap a legtöbb pár szavazatot mert nincs más. Ja de van. A kétfarkú kutyák talána Závec? felmérésén már feljöttek 5%-re. Mig a nagyon LMP és egyébb ellenzékikek ennél lentebb álnak. Ha az örök élet meg nap 2 sör? komolyabb program és hitelesebb mint az ellenzéké, az nem ám Viktor hibája. Persze Viktorék is segitenk jó munkásemebrekkel az ellenzéknek akik inkább ásáák mint építik a dolgokat. Szerintem Hadházi és Szél néha többet árt a megnyilvánulásaoival mint használ. Talán, ha Ungár Peti meg Shiffer összehozna egy normális társaságot.. de ez csak ábránd.
   fschch, setni és Wrangler Arpad kedveli ezt.
  5. dext
   dext
   pedig csupán meg kellene nézned az önkormányzati választások eredményeit ... de kedvedért beteszem az ellenzék reményeit tükröző térképet, a narancssárga a kormányzópárt színe:
   [​IMG]

   ha az önkormányzati választásokat nem tartod mérvadónak, itt van az EP választás eredménye

   [​IMG]
   Utoljára módosítva: 2020 Április 23
   setni és redredington kedveli ezt.
  6. dext
   dext
   De visszatérve a vitaindító cikkre, elégett dokumentumot hogy nem lehet pótolni, elvégre egy számla is két fél számára készül.
  7. deciso
   deciso
   https://nepszava.hu/3050486_szamlaharcot-viv-a-dk-az-allami-szamvevoszekkel

   Itt érdemes megemlíteni a kormánylap Magyar Nemzet hétfői cikkét, amelyben arról írnak, hogy „egy számla legalább két fél számára készül, azok viszonylag könnyedén pótolhatók.”
   Az ellenzéki párt lapunknak küldött válasza ugyanakkor árnyalja - a vélhetően kormánypárti - üzenetet. – A DK központja és 106 választókerületi szervezete évente több ezer számlát fizet ki az egész országban. A most ellenőrzött két évre, 2017-re és 2018-ra vonatkozóan ez a szám közelíti a 10 ezret. Megkerestük azokat, akikről tudomásunk volt, hogy bármikor is vásároltunk tőlük árut vagy szolgáltatást, de jelentős részük nem válaszolt, mivel nem is köteles erre. Egy másik részük már megszűnt vagy bezárt, így körülbelül a tűzvészben megsemmisült számlák 40 százalékát sikerült újból, másolatban megszerezni – mondta lapunknak Barkóczi Balázs, a DK szóvivője.

   Indokot a rendőr is talál az autódon, hogy nem tetszik a pofád és megbüntessen.
   Gagamail kedveli ezt.
  8. redredington
   redredington
   Tanulság a jövőre:
   1. minden papírt beszkennelni és legalább 2 szerveren tárolni, amiből az egyik más kontinensen legyen.
   2. áttérni végre a teljes elektronikus számlázásra.

   A DK meg megszívta, mint fentebb írják, hibát mindig lehet találni. Tanulni kell belőle nem csak nekik, hanem a többi pártnak is. Arra azért kiváncsi lennék, mi a helyzet azokkal a cégekkel, akiknek szintén leég az irodája. Őket is igy megszeretgetik?
  9. deciso
   deciso
   Nem megszívta a DK hanem rámásztak teljes jogszerűnek látszó indokkal.De csak mert ellenzék
   És ez a valódi indok.
   Igen Indokot a rendőr is talál az autódon, hogy nem tetszik a pofád és megbüntessen.
   Simán kötözködés ha azért büntet meg mert minimum koszos a rendszámtáblád.
   Ezt a szocialista pártállami rendőr tette.
  10. deciso
   deciso
   Ekkor talál a hivatal más indokot.
   Talán nem látszik hogy ezek mesterségesen gerjesztett indokok.
   Jogszerűnek látszik és semmi méltányosság vagy arányosság.
   Ne legyél már azt hívő hogy itt nem direkt rámászásról van szó.
   Hát a jobbik óriásplakátjai nem rámászás volt hogy milyen áron vették a helyet?
   Az aránytalanul nagy büntetések nem kicsinálási célzatúak talán?
   A házmester szétbüntetései talán a tönkre tételt szolgálják?
   Mondvacsinált indokokkal gyakran.
   Ő saját maga dönti el hogy valakinek a megsértése volt.
   Ne mesélj már védelmükre
   Utoljára módosítva: 2020 Április 23
   Gagamail kedveli ezt.
  11. redredington
   redredington
   Ez tiszta sor. AZért írtam, hogy megszívta mert nem Ők az elsők (Jobbikos kis büntetések), de szerintem nem is az utolsók. Olyan szép azért, hogy a válság miatt felezik a támogatást, az önkorikat is szívatják, de még csak a ciklus felénél tartunk. A végén már azért kellesz fizetni az ellenzéknek, hogy egyáltalán létezhessen:D Ami a legszebb ehez a fél ország tapsolni is fog.
   Iróniát és szarkazmust, valamint csipetnyi fekete humort is tartalmaz a fenti bejegyzés!
  12. deciso
   deciso
   Politikai alapon semmizné ki a legnagyobb ellenzéki pártot a volt fideszesek által vezetett Állami Számvevőszék - közölte online sajtótájékoztatóján Sebián-Petrovszki László, a DK országgyűlési képviselője.


   Sebián-Petrovszki László szavai szerint Orbán Viktor politikai bunkósbotként használja a számvevőszéket, amit egyébként is egy volt fideszes képviselő vezet. A fenyegetéssel Orbán azt akarja elérni, hogy a DK ne tudjon szót emelni a kormány intézkedései ellen - mondja a képviselő. Hiába akarja azonban ellehetetleníteni az ellenzék működését a miniszterelnök, ez nem fog sikerülni - teszi hozzá.
  13. deciso
   deciso
   Akkor nem kell jönni azzal hogy vigyáztak volna jobban a számláikkal
   Hiszen előre nem látható esemény mindig van vagy lehet bárkiknél.
   Egy becstelen bosszúálló párt, a személyes Ős ellenfelének tekintett Gyurcsánnyal.
   Csak az alkalmat lesi vagy csinálja hozzá.
   Még jó hogy nem utólag írták rá a törvényt ahogy szokták: Tűzeset esetén megsemmisült számla esetén .Visszamenőlegesen is büntetünk 2002 ig évi annyival amennyiről nincs számla.
   A jobbikosoknak nem kicsi volt a büntetés
   Volner: Lenullázza a Jobbikot az ÁSZ büntetése

   Nincs pénze a Jobbiknak arra, hogy befizesse az Állami Számvevőszék (ÁSZ) által kiszabott büntetést 331,5 millió forintos, tiltott pártfinanszírozás miatti büntetést, amelyet 15 napon belül kell befizetnie
   További 331,5 millió forinttal csökkentik a párt állami támogatását, a két összeg együtt (663 millió forint) nagyjából a Jobbik másfél éves állami támogatásával egyenlő.
   Gagamail kedveli ezt.
  14. deciso
   deciso
   Gagamail kedveli ezt.
  15. redredington
   redredington
   Valami komoly gond lehet nálad a szövegértelmezésnél. Én úgy kezdtem:
   "Tanulság a jövőre:"

   dfSzóval egy szóval sem írtam, hogy vigyázhattak volna jobban, azt írtam, hogy a jövőben vigyázzanak jobban és nem csak ők hanem a többi párt is. Az egyik múlt a másik jövő. Mint a közmondás is tartja okos ember (párt) mások hibájából tanul. Ha holnap leég x párt központja és oda a számlák, akkor ők is megszívják, persze az is kérdés ki vezeti majd az ÁSZT x év múlva.
  16. deciso
   deciso
   múlt és jövő idő...
   És ekkor mi a különbség a lényeggel.
   Nem lehet minden előre nem látható eseménnyel számolni.
   Mindent tönkretehet földrengés tűz ellophatják
   A lényegen nem változtat-.Rájuk szálltak és jótanácsaid semmit se érnek.
   Te magadra se tudnál vigyázni ha a hatalom beléd akar kötni.
   Ez a lényeg nem a múlt vagy jelen idős fogalmazás.
   De kár ezen fennakadnod és szövegértési problémákkal közelíteni.
   Nagyon jól van az értve.
   Lehetetlen bármit tenned Ha mondvacsinált okokkal büntetnek.
   Értsds jól Én múlt idő jövő időt is jól értettem
   Sőt a"mondvacsinált hamis belekötéseket"Is értsd jól.
   Ha jogszerű jog mögé bujtatott akkor is mondvacsinált,célja a tönkretétel és ez ellen nem lehet védekezni.17 ezer másolattal sem.

   Nem ez volt a lényeg a belekötésnek hogy tényleg látni akarják a számlákat
   Ennek ellenére és e mellett meg tudnám ismételni mit írtam
   És igaz lenne a lényege.Nem a számlák kellenek nekik,(ASZ) kivédeni se tudod bármiféle tanácsokat osztogattál.
   De ne gyere a múlt és jövő idő szöveg nem értéssel
   Megsértesz.
   Utoljára módosítva: 2020 Április 23
   Gagamail kedveli ezt.
  17. dext
   dext
   Ez is kényes téma, nem kellene feszegetni ... "az adatszolgáltatáshoz szükséges dokumentumokat a szervezet székhelyén kell tárolni, ha pedig mégis más helyen őrzik, azt be kell jelenteni a NAV-nak" az a tűz nem a párt székhelyen volt, senkinek sem szoltak, hogy véletlenül ott tárolják ahol kieégett egy szoba.
   fschch kedveli ezt.
  18. redredington
   redredington
   Akkor elbeszélünk egymás mellett. Igen rászáltak, belekötöttek. Ezzen senki sem tud változtatni. Én azt sugaltam, ha így jobban tetszik, hogy a többi párt is kösse fel az alsóneműjét és próbáljon felkészülni, arra is amire nem lehet. A 17 000 másolat igen is számítt, egy olyan országban ahol 5 papír kel egy hatodikhoz. De ezt mindenki maga döntse el.
   Igen a Fidesz keményen csapkodja mindennel az ellenzéket. Arra azomban ne számíts tőlem, hogy sírni ríni fogok egy magyarországi pártért is, mert kapnak pár mélyütést. Nem tudják mi a politika, azt hogy játszák erre felé? Akkor ne menjenek politikusnak. Itt a nagyapád bolgár rokonaitól, a Kisz titkárságon át, a pelenkát dobáló lányodig, sőt a kutyád fajtájába is belekötnek, ha aból egy mákszem előnyük is lehet. Erre fel kel készülni, keményen bele kell álni. Ha a DK elég "tökös" és "dörzsölt", amit Feriből Én kinézek, végül bebizonyítja, hogy neki van igaza. Ha meg össze sza.. magukat az ÁSZ-tól akkor, hogy akarják leverni Viktort? Kemény munkát, jó programot és hiteles tájékoztatást várok egy pártól. Ezt jelenleg ZÉRÓ párt biztosítja számomra ebben az országban.
   sidavoq kedveli ezt.
  19. redredington
   redredington
   Nem sértésnek szántam, de ha Én a jövőről beszélek és "ábrándozok" Te meg vissza helyezed a múltba és ezért hülyeségnek nevezed, az számomra sértő. Bár ez kezd kicsit 1984-esre sikeredni :D Hogy is van: aki a jelen azé a múlt, akié a múlt azé a jövő? Újra kellene már olvasni :)

Megosztás