Gyermek és ifjúsági könyvek IV.

Rika0214

Állandó Tag
Állandó Tag
Köszi!
Most már csak az érdekelne, le lehet-e tölteni valahonnan?
Szia! Hangoskönyv formátumban fent van a "Hangoskönyv és társai III." topikban. Kolonel0708 töltötte fel 2021.03.17-én több hangoskönyvvel együtt. A keresőbe írd be a könyv címét és feldobja a fenti topikot, onnan pedig letudod tölteni.
 

Hamunatra

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia! Hangoskönyv formátumban fent van a "Hangoskönyv és társai III." topikban. Kolonel0708 töltötte fel 2021.03.17-én több hangoskönyvvel együtt. A keresőbe írd be a könyv címét és feldobja a fenti topikot, onnan pedig letudod tölteni.
Kösz, azt megtaláltam, de olvashatóan is szeretném.
 

braco

Állandó Tag
Állandó Tag

Kutyahűség​

SZERZŐ
Nagy Lajos,Kittenberger Kálmán,Csathó Kálmán,Móricz Zsigmond
Veres Péter,Kosztolányi Dezső,Bárány Tamás
Áprily Lajos,Szász Imre,Jékely Zoltán,Karinthy Ferenc,Gárdonyi Géza
Móra Ferenc,Gyurkovics Tibor,Tömörkény István,Fekete István
Bársony István,Annus József,Tímár Máté
SZERKESZTŐ:V. Gyurák Mária GRAFIKUS:Hegedüs László
"A kutya háziállat. Három főrészből áll, úgymint: fej, törzs és végtagok. Ha ezen részek bármelyikét a kutyából elvesszük, akkor a kutya elromlik, és többé sem nem szalad, sem nem ugat, egyáltalában nem működik tovább.
Különféle kutyák vannak, úgymint: pulikutya, komondor, vizsla, agár, szentbernáthegyi, újfundlandi kutya, öleb, kis girhes, nagy dög, mopszli, nyakszli, vonító sühögér, kis kutya, nagy kutya, tarka kutya, Sajó kutyám. (A kutyuskám az nem kutya, hanem, amint egy igen kiváló természettudós földerítette, egy nő.)
A kutya igen hű állat. Ha a gazdája megrúgja, akkor meglapul, és nyalogatja a cipőjét. Ha pedig meghal a gazdája, akkor a kutya nagyon szomorú lesz, sőt van olyan kutya is, amelyik a gazdája halála után nem eszik, nem ugat, lefekszik, és ő is meghal, nem úgy, mint például a zsebóra, amely a gazdája halála után is közönyös ketyegéssel jár tovább, amiért is a zsebóra egy hűtlen kutya.
A kutya örömének azáltal ad kifejezést, hogy a farkát csóválja. Ha pedig a...
 

Csatolások

 • Kutyahűség.rar
  4.1 MB · Olvasás: 82

dzsefff

Állandó Tag
Állandó Tag
Janikovszky Éva - Már iskolás vagyok

covers_1728.jpg


Micsoda boldogság és dicsőség az első iskolatáska! Dani is büszke örömmel indul iskolába, ahol a lelkesedése lohad ugyan, de érdeklődése nőttön-nő. A felnőttek kérdésére, hogy jó-e iskolába járni, Dani nem tud válaszolni. Van amikor jó, s van, amikor rossz. Janikovszky Éva játékosan megírt könyvét Réber László elragadó, színes illusztrációival kisiskolásoknak és szüleiknek ajánljuk.


Eredeti megjelenés éve: 1983
 

Csatolások

 • Janikovszky.Eva-Mar.iskolas.vagyok.2020.HUN.EPUB.Ebook-WhoAmI.epub
  1.2 MB · Olvasás: 88

bumbayo

Állandó Tag
Állandó Tag
W. Markowska - A. Milska
Az okos papagáj
Perzsa mesék
kCXN3z3.png
Ahogy másnap az öreg kandúr visszatért a szolgálatba és megpillantotta a nagy halom döglött egeret, rettenetes dühbe gurult.
– Ó te tökfilkó! – kiáltotta – most elveszítem miattad a nagyszerű hivatalt, amelyből annyi hasznot húztam! Mennyi fáradságomba került, míg öreg napjaimra végre megszereztem ezt az állást! Ostoba fajankó! Hát nem érted, hogy az urak szemében csak akkor érünk valamit, ha szükségük van ránk? Attól a pillanattól fogva, hogy nincs több egér, nekünk sincs itt semmi keresnivalónk.


E régi perzsa meséket hosszú időn keresztül csak a szájhagyomány őrizte meg. 1330-ban gyűjtötte össze Sija ed Din Nahsabi. A válogatás középpontjában egy bölcs papagáj történetei állnak, amelyeket egy tudós ember szépséges leányának, Mali-Sékernek mondott el a csodálatos állat.

 

Csatolások

 • W. Markowska - A. Milska - Az okos papagáj.epub
  189.9 KB · Olvasás: 83

oroszlann

Állandó Tag
Állandó Tag
Valakinek megvan esetleg ez a könyv?
Kocsisné Szirmai Fóris Mária - Kovács Ágnes (szerk.): Felsőtiszai népmesék, Magvető, 1956
A Táloskirály lyánya című mesére lenne belőle szükségem 71-75. oldal. Más gyűjteményekben nem találom sajnos. Köszönöm :)

1642251474548.png
 

braco

Állandó Tag
Állandó Tag
Zigány Árpád

Hogyan született meg a tündérvásár​

Részlet:
"A mesemondó története
Hol volt. hol nem volt, a kidűlt, bedűlt kemencén innen is, túl is, volt egyszer egy szerencsétlen flótás, akinek semmi sem sikerült, akármihez is fogott. Már mindenféle mesterséget megpróbált, hivatalt is vállalt, sőt még regényt is írt, de sehogy sem birt boldogulni, pedig nagyon szorgalmas volt...
 

Csatolások

 • Zigány Árpád-Hogyan született meg a Tündérvásár .epub
  803 KB · Olvasás: 17
Oldal tetejére