Magyar őstörténet

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

Ivan

Kitiltott (BANned)
:confused: Nem tudom van-e értelme egy ilyen fórumnak. A válaszok segíthetnek ennek eldöntésében. Kérem, akit érdekel, röviden jelezze. Nem akadémikus (vagy Habsburg) őstörténetről van szó, mely már régen megdőlt, hanem a valóságot megközelítőről, most még valamiféle apokrifról. Amely a legközelebb állhat az igazsághoz. Jómagam amatőr vagyok ezen a téren (is ) de sokat olvasgattam a hunokról, avarokról, magyarokról , mongolokról..stb..az utóbbi 20 évben. Időben a lehető legmesszebbről indulnánk, a világ teremtésével kapcsolatos ideával. A lényegtelenebb témákat sűrítenénk, de pl Atillát (így!), az avarokat, a magyarság kialakulását...részletesen megbeszélnénk. Elképzelésem szerint. Köszönöm előre is a válaszokat.
 

galeona

Új tag
A magyart nagy spirituális népnek tartják(pl nyelv is igazolja)?ha valakinek van valami jó témája ebben az jelezze-köszi
 

alberth

Állandó Tag
Állandó Tag
A magyart nagy spirituális népnek tartják(pl nyelv is igazolja)?ha valakinek van valami jó témája ebben az jelezze-köszi
Spirituális népek a dzsungel bennszülöttjei is, hiszen sok-sok szertartást tartanak, extázisba esnek, sámánjuk, varázslójuk van. Vudu-spiritizmus is dívik közöttük. A magyar ellenben nagy kultúrnép volt az ősidőkben is, ősi vallással, ami nem csak hiten, hanem tudáson is alapult...:D
 

frill

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Őstörténészek!

Nem tudom, ki mit tart habsburgi őstörténetnek, de kíváncsi lennék, a finnugor rokonság eljutott-e Kanadába?

Üdvözlettel!
 

Ivan

Kitiltott (BANned)
Kedves frill!
A kérdésed jogos -lenne, ha a Habsburgoknak lenne őstörténetük, de nincs, Ők a középkorban bukkantak fel, nem az ősidőkben..A kettő nem ugyanaz.
A kérdés másik felére nem tudom a választ: a finnugorok kanadai kiruccanására vonatkozóan nincsen válasz, mert: melyik finnugor társsaság jutott -volna- el Kanadába, mikor és minek és hogyan...? Vagyis mit kérdezel? Az ötforintos kérdést tedd fel! Ha lehet átgondoltan és magadnak.
A magyarok és a suomák hunfajú népek...vagyis valamiféle rokonságban vannak, de -már az ősidőkben, Ordoszban- összesen 24 hunfajú népcsoport élt Ázsiában...A szétrajzás előtt. Felsoroljam Őket? A rajzás (vándorlás) külön történet ám. De lehet nem is ezt kérdezed, csak álmélkodsz a magyarokon, finnugrálva.
Remélem különben jólvagy aproximatíve?!
 

alberth

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok! Igazatok van! Én csak arra lennék kíváncsi,hova tűnt a honfoglaláskor még meglévő erő,büszkeség,tartás?
Eltüntették ősi íratainkat, emlékeinket, legendáink jó részét, őstörténelmünket, hitünket és mítoszainkat, tudásunkat, önbizalmunkat, s lassan magyarságtudatunkat is sorvasztgatják, míg meg nem szüntetnék...!
Kik? Mert ennyi balsors valahonnét ered.
,,Megbűnhödte már e nép a múltat, s jövendőt..."
Akkor meg, miért? honnan? kitől? e sok sorscsapás a szegény magyar népen? :neutral:
Bízzunk a Magyarok Istenében, mert ő Él!
 

Mira*

Állandó Tag
Állandó Tag
Van ami nem eltüntethető:


A kiírthatatlan magyar gén<O:p</O:p
Dr. Árkay László: Monográfok<O:p</O:p

Távol áll tőlem, hogy oldalakat töltsek be, de ennek az írásnak úgy érzem ezen az oldalon is van helye. (Kicsit lerövidítettem, aki az egészre kíváncsi elolvashatja a Terembura oldalai közül, Rimalány lapján a Magyar lélek, magyar sors fejezetben.)<O:p></O:p>
1.) A montreáli McGill Egyetem kiváló professzora Wilder Penfield néhány évvel ezelőtt (1) megbízatást kapott a Rockefeller Alapítványtól, hogy kutassa ki és bizonyítsa be van-e és m e l y i k az a génfajta, amely földünkön alapvető gén. A ki nem mondott, de valódi célja volt a kutatási feladat-adásnak, hogy a szemita gént találják meg mint ilyen felsőbbrendű gént.___ Hosszú évek után meg is találták a keresett gént, de nem egyet. Kettőt! Megállapították eme KETTŐRŐL, hogy ezeket ugyan - akár évszázadokon, generációkon át - el lehet ideiglenesen nyomni, de aztán újra feltörnek, míg például a germán, vagy néger elsenyved, eltűnik. Ezek a megtalált gének évszázadok után is feltörnek: s a kettő üti egymást. Pillanatnyilag az egyik gén a másikat elnyomhatja, össze is házasodhatnak de a 3., 4., 5., generáció után feltör egyikük és kizárólagosan fog URALKODNI. ___A Wilder Penfield féle kutatócsoport tehát megtalálta ugyan a remélt szemita gént is, de talált egy másik ilyen fölényes gént, amelyiknek nincs neve. ___Erről a másodikról Penfield professzor azt rögzítette le jelentésében, hogy ennek legtisztább képviselője a Közép-Európában élő és ma MAGYARNAK nevezett náció, de hozzátette végső tanulmányi jelentésében, hogy földgömbünk ÖT teljesen szétszórt pontjain ugyancsak megtalálható UGYANEZ a második gén. Eme, - a szemita barát - Rockefeller Alapítvány reményét tönkretevő eredmény következménye volt, hogy az Alapítvány azonnal törölte a támogatását, megtiltotta a jelentés közzétételét és annak kinyomtatását. ___2.) "Egy alkalommal kezemben volt ez a zárójelentés. A Bizottság szakértői jelentésében megadott 5 pont "folt""- ezt teszi hozzá Árkay - "egészen misztikusan tökéletesen azonos azzal az öt folttal a földgömbön ahol a pentatonikus ötfokú magyar NÉPZENE létezik. De most jön még a java! ___3.) "Baráth Tibor professzor kedves barátommal volt 2-3 éve" - folytatja beszámolóját Árkay"- egy nem mindennapi telefon beszélgetésem. Ekkor ezeket mondta nekem Tibor": "ő nem ismeri a népdalt, nem zenész. Van neki egy világtérképe amelyen feltüntette, hol találtak az őskortól kezdve, akármilyen ős magyar, vagy bármilyen más nyelven olvasható, MEGFEJTHETŐ FELIRATOKAT. De bevallja, nem érti, mert a föld öt helyén vannak teljesen szétszóródva." Erre elkezdtem hegyezni a fülemet. "Melyik öt helyen?" kérdeztem " Hát" - mondta Tibor " 1. Magyarországon és Közép Ázsia Ural környékén, de nem a szláv területeken, 2. A Távol Keleten Kínában és Japánban, 3. Közép Afrikában, 4. Az amerikai Indián vidékeken és 5. Skóciában." Ezek a foltok ugyan is hajszálra azonosak a pentatonikus zene 5 nagy foltjával és a Penfield Bizottság féle vércsoport foltokkal!" ___Ez három egymástól teljesen külön irányból, a népzene kutatás, a népcsoport kutatás és az ősrégészet teréről származó BIZONYÍTÉKOK adatait hozza egy nevezőre! "Hát akkor miért vagyunk begyulladva?" -kérdezi Árkay.<O:p></O:p>

<O:p></O:p>

<O:p> </O:p>
 
T

Táltos

Vendég
Kedves Alberth!

Elemezd a Himnuszt! Tele van negatív szavakkal, kisugárzással. Nagyon szép a zene, a szöveg már nem annyira pozitív. Kell akkor csodálkozni?
hiszen amít mondunk, gondolunk, ismétlünk, azt meg is teremtjük nemzedékeken át.
"Amít kimondasz, annak erőt adsz! Teremts okosan!" ha boncolgatjuk igaz, nem?
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Van ami nem eltüntethető:
hat nem is dicserni valo a XXI.szazadban, meg mindig nem tudjuk elfogadni egymast magat az embert.
Ettol mar csak egy lepes a fajelmelet..:mrgreen:

Sajnos a magyar nep hajlamos a szomorusag megeneklesere es igen sok enek vers himnusz stb meg a "mulatos notakban is azt enekli elhagyta a szeretoje, meghalt anyam, megolom magam tiszta depresszio a banat a bu arad ugy a mudalbol mint a nepdalokbol.

Kellene mar egy kicsit hapyn latni a vilagot, orulni mindennek es bizakodni a jovot illetoen.
 

Ivan

Kitiltott (BANned)
Kedves Alberth!
Az általad is említett eltemetés már az avarkorban, Nagy Károllyal kezdődött. Persze napjainkig tart változó, de könnyen megfejthető taktikákkal és praktikákkal..Az egész nyugat és -jó ideig- a pápa is részese volt a temetési szertartásnak. Ebben segítséget nyújtott még a zsidó-keresztény vallás is, melynek elég kevés köze van az ősvallásunkhoz (uruki-mani). Csak egy példa: hihetetlen erőszakkal rabolták el Károlyék az avar kincseket a -főleg- dunántúli U R U K I (=eredeti Jézushit volt) egyistenhitű templomokból (mert ilyenjeik voltak az avaroknak) ...kinek a nevében is? A kincs visszaszerzéseket (Árpád kezdte) pedig a magyarok nyugati betöréseinek...stb-nek nevezték..Úgyám, még a pápa őszentsége is.
Az atlantiszi népek a mai napig nem fogdadtak el bennünket, mert rasszisták. Mert irígyek. Mert lusták stb...
An-blokk...Azonban, sajnos ma is a szándékos félrevezetés és a tudatlanság keverékéből eredő valótlan marhaságok kerűlnek felszínre ha őstörténetünkről olvasunk ...igen sokszor. Itt tartunk, az adóból fenntartott MTA-val pedig lehet ám törölni...ki..
A negatív lélektanászduma pedig nem igaz. Legfeljebb sulykolják, bebeszélik, már akibe lehet. Ez is pszichológia és nem élnélküli. Az is ez lenne, ha mást mondanának az erre válalkozók. Mint mondjuk a nagy tótoknak...
 

Ivan

Kitiltott (BANned)
322. Arvisura, második rész.
Mátyás egy évvel a látogatásait követően kisfiának örűlhetett: Garaúz-Mátyásnak..Annyira hasonlított a kisfiú rá, hogy -állítólag- Beatrix megakarta gyilkoltatni. Ezért Guba sámánt rávették: kössön házasságot Piroskával...ez 1482 szüretén megtörtént Budaváron.
Mátyás megtiltotta, hogy az osztrák II. Pius pápának tizedet szedjenek.
Ekkor a római beállítottságú főpapok ellene fordultak. Mivel idegen papok nem lehettek püspökök -Mátyás határozata miatt- igencsak galád cselszövésekkel foglakozott a főpapság ekkor, a török elleni háború helyett.
Mátyás tudott a régi avaria határairól, létéről, ezért ennek a területnek a megszerzése igen érdekelte. Göröc-Kalágé-Ibos-Igló-Boroszló vonalán a régi avaria mintájára visszaállította az egykori védelmi vonalat.
Közben elkészült Visegrádon a kuma-magyari beszélő kút, alapjait nagymarosi kertészlegények ásták ki. Szerkezetét Badil még -mivel a Karakórumban született- az ottani kút alapján ismerte. A kút építőjének végűlis Ogurdás mondható. A kútból málna, vörösbor, fehérbor, tokaji és kumisz folyt a csöveken.
Beatrix Piroskát, aki újra terhes lett - Mátyás az osztrák háborúban volt- a dajkával megmérgeztette. A gyermeket azonban megmentette Gubacsi felesége. Később a király is értesűlt Beatrix tettéről. A megszületett kisfiú neve Mátyás lett, kimenekítették Magyarkára, majd Füzesgyarmatra, Kürt fejedelemhez.
Amikor Mátyás Bécsből megjött figyelmezették (Ogurdás, Kopácsi...) hogy Őt is megmérgezhetik. Hippolit herceg Corvin Jánost akarta megmérgeztetni, Mátyás azonban tudott a készülődésről. Feszültség volt a pápa és Mátyás között már hosszabb ideje, az ok: a megígért magyar pápa csaknem realizálódott (eredeti ígéret szerint minden 25. pápa magyar lesz).
Podjebrád (volt cseh király) a lengyel Ulászlóval szövetséget kötött Mátyás ellen...erre Mátyás III. Iván orosz nagyfejedelemmel kötött szövetséget.Mátyásnak volt egy néhány fős belső, kelettel is kapcsolatban lévő sámáncsoportja, akikkel minden szerdán megbeszélést tartott, Kara Kupán volt a csoport vezetője. Corvin Jánost, a fiát szemelte ki utódjának, megbízott benne és a kijelölésre főurait is megeskette.
Corvin Jánosnak építészeti és tudományos érdeklődése volt.
III. Iván ekkor már -hittérítési indokból- elállt attól, hogy továbbra is lemészárolja Kürt fejedelem népét.
Tulajdonképpen a hármas Magyarosrszág Mátyás idején az "anyaország"-ból, a Kuma vidékéből (Magyarka) és Kürt területéből állott, ők egyben szövetségesek is voltak, mert titokban szövetségre léptek (széthúzás helyett).
A nyugati uralkodó körök -Beatrix tudtával-mérgeztették meg Mátyást, ebben a papság erősen közreműködött. Hiába figyelmeztette Ogurdás a királyt...Előzőleg azonban Piroska húgától megszületett Mátyás újabb kisfia Béla..akit azután az özvegy Kopácsi vett feleségűl.
A főurak esküjük ellenére nem tették meg királynak Corvin Jánost. A szabad költözködést is megtiltották. Csala, Kopácsi és Guba sámánok pedig visszahozták a keletre menekített Mátyás gyermekeket és Nagymaroson nevelték tovább őket.
Volt még egy Boroszlóból származó avar eredetű leány, akitől Mátyásnak 2 lánya született. A lányokat is a féltestvéreik mellett nevelték fel ezután. Beatrixot -leszerelésként- Ulászlóhoz hozzáadták, ezt a házasságot azonban később a pápa érvénytelenítette. A híres fekete sereg feloszlott.

Mátyás sámánjai elhagyták az országot(mongol és újgúr földre mentek), leveteték a papi ruhát és uruki keresztény egyháztagok lettek.
Kopácsi tanfejedelem lett Turfánban (Újgúria) magyar ember léte ellenére, majd hazajött meghalni Sárospatakra.
 

Ivan

Kitiltott (BANned)
Kedves Mira!
Ha magyarázat -méghozzá meggyőző- szükséges az említett "öt folthoz" ahol a génjeink előfordulnak, akkor ez egyértelműen az Arvisurában leírt hunfajú népek viszontagságos őstörténetének e g y i k igazolása.
Ezek a foltok az említett könyvben megjelennek...de létezik a TAMANA kutatás is (letölthető a netről) mely a nyelvi azonossággal foglakozik. De ebből nem következtet semmire...nem futotta..Mármint a "foltok" nyeveivel kapcsolatos következtetésekre...Létezik Móricz János ecuadori kutatása is.. és még sokminden, ezzel kapcsolatos bizonyító erejű tény is.
Megkellene barátkozni és elfogadni, hogy a jégkort megelőzendő a hunfajú népek az Ataiszra vándoroltak...amely elsűllyedt később (vulkánikus volt) de még ezt megelőzően innen "gyarmatokat" alapítani indultak sokan, központi akaratból. A párszik (Mohendzsodáro..), az egyiptomiak, a sumérok és Cuscó -Peruba..de van tovább is ...az említett könyvben. Tehát a genetika megerősíti a hunfajú népek összetartozását, az Arvisura igazát...bármilyen hihetelen ...Mintahogy más népek pedig az Atlantiszon élték túl a jégkort és innen rajzottak szét annak süllyedése idején (germánok, szlávok, semiták, görögök, latinok...)
 

alberth

Állandó Tag
Állandó Tag
hat nem is dicserni valo a XXI.szazadban, meg mindig nem tudjuk elfogadni egymast magat az embert.
Ettol mar csak egy lepes a fajelmelet..:mrgreen:

Sajnos a magyar nep hajlamos a szomorusag megeneklesere es igen sok enek vers himnusz stb meg a "mulatos notakban is azt enekli elhagyta a szeretoje, meghalt anyam, megolom magam tiszta depresszio a banat a bu arad ugy a mudalbol mint a nepdalokbol.

Kellene mar egy kicsit hapyn latni a vilagot, orulni mindennek es bizakodni a jovot illetoen.
Kedves Melitta!
A magyar néplelki megnyílvánulásokat még véletlenül sem szabad a náci fajelmélethez közelíteni. Sajnos sokan az egykori ,,Deutsce über alles..." ,,mocskos gatyáját" szeretnék ráhúzni bárkire, aki nem követi a sablonokat. Hozzátenném, hogy tehénen nem áll jól a gatya! Ez népi igazság. A szomorúság megéneklése egyfajta lelki teher letételét jelenti a magyar néplelkű ember számára. Tudod, ha valaki jól kibőgi magát, az megkönnyebbül. Népdalaink és műdalaink is bizonyos pszichológiai vigaszt jelentenek a bánatos emberek számára. Sírva vígadni annyi, mint jól kibőgni magunkat ott legbelül lélekben. Úgy igazán keservesen zokogni csak vígadva lehet, közösen az ivócimborákkal. Ez nagyon ősi szokás és azért tartja a magyar, mert őslelkű nép. Úgy bizony! Nagyon szépek a sírva vígadó nótáink: Nótáskedvű volt az apám, Édesanyám is volt nékem, Szeretnék május éjszakákon..., és még sorolhatnám.
Vannak igazán vidám csárdásaink is, de az elébbi nóták a lélek legmélyéig hatnak és még ott is megmozgatnak még mélyebb érzelmi húrokat! Próbáld ki egyszer: igyál sokat cimborák közt és hallgasd, vagy énekeld e nótákat többedmagaddal...!
Jó lenne ,,happyn" látni a világot, de a körülmények nem teszik lehetővé hosszú távon. Pedig de jó is lenne..!
Dehát te is tudod: ,,Temető a Tisza, mikor kivirágzik....!"
 

alberth

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Alberth!

Elemezd a Himnuszt! Tele van negatív szavakkal, kisugárzással. Nagyon szép a zene, a szöveg már nem annyira pozitív. Kell akkor csodálkozni?
hiszen amít mondunk, gondolunk, ismétlünk, azt meg is teremtjük nemzedékeken át.
"Amít kimondasz, annak erőt adsz! Teremts okosan!" ha boncolgatjuk igaz, nem?
Kedves Táltos!
A himnuszunk szent! Ne felejtsd el, Te is elébb tanultad a költeményt, mint a zenét. Istenhez fohászkodván eleve nem negatív töltetű. Bizony a vérzivataros történelem teremtette a himnuszt és nem fordítva.
Ha jól emlékszel még a szovjet himnuszra, tele volt önbecsüléssel, pozitív elégedettséggel, jövőképpel.
És hol van már a Szovjetunió? Magyarország pedig áll panaszos himnuszunk ellenére, vagy esetleg javára?
Akkor végül is mivel mit teremtünk? :444:
 

bbarna

Állandó Tag
Állandó Tag
Talán érdekli a téma olvasóit, hogy mi taláható a magyar östörténetröl a torontói Magyarház könyvtárában. Az alábbi listában, csak a magyar nyelvü könyveket soroltam fel, van sok angol is.

Badiny Jós Ferenc: Káldeától ister-gamig I. (A sumir östörténet), Argentina - 1971
Baráth Tibor: A magyar népek ôstörténete – 1, Montreal - 1968
Baráth Tibor: A magyar népek ôstörténete – 2, Montreal - 1973
Baráth Tibor: A magyar népek ôstörténete – 3, Montreal - 1974
Bendefy Laszló,Dr.: A magyarság kaukázusi ôshazája, Budapest - 1942
Bendefy László,Dr.: Kummagyaria (A kaukázusi magyarság története), Budapest - 1941
Csicsáky Jenô: A magyar nemzetcsalád útja távol nyugatról, Sydney - 1961
Csicsáky Jenô: MU az emberiség szülôföldje, Argentina - 1971
Csobánczi Elemér: Ôsturánok, USA - 1966
Dorozsmai Imre: A magyarság útja Perzsiától Pannoniáig, Debrecen - 1995
Erdélyi István: Avar m&ucirc;vészet, Budapest - 1966
Érdi Miklós,Dr.: A sumir, ural-altaji, magyar rokonság kutatásanak története, New York - 1974
Fehér M. Jenô: Az avar kincsek nyomában, Argentina - 1972
Ferenczy Gyula: SZUMÉR és AKKÁD, New York - 1970
Fischer Károly Antal: A magyar ôstörténet hanyatlása, Chicago - 1977
Gábori Miklós: Ala Tau - Ararát Régészeti utazások, Budapest - 1978
Galgóczy János: A Sumir kérdés, New York - 1968
Györffy György: A magyarok elôdeirôl és a honfoglalásról, Budapest - 1968
Hóman Bálint: Ôsemberek-ôsmagyarok, Atlanta - 1985
Ipolyi Arnold: Magyar Mythologia, Budapest - 1987
Komoróczy Géza: Fénylô ölednek édes örömében (Sumer irodalom), Budapest - 1970
Lukácsy Kristóf: Magyarok ôselei, hajdankori nevei és lakhelyei, Kolozsvár - 1870
Némáti Kálmán: Nagy-Magyarország ismeretlen történelmi okmánya, Budapest - 1911
Padányi Viktor: Dentumagyaria, Argentina - 1963
Somogyi Ede: Szumirok és Magyarok, New York - 1968
Szász Béla: A húnok története Attila nagykirály, Budapest - 1943
Szelényi Imre: Szumér-Magyar rokonság, Munchen - 1961
Telekiné Kovács Zsuzsanna: A Kárpat-medencében Erdély ôsmagyar földrajzi nevei, Toronto - 1996
Torma Zsófia: Torma Zsófia levelesládájából, Bukarest - 1972
Vámbéry Ármin: A magyarok eredete, Budapest - 1882
Vámbéry Ármin: A magyarság bölcsôjénél, Budapest - 1914
Zajti Ferenc: Magyar évezredek, Budapest - 1939
Zakar András, dr: A magyar ôstörténet felé, Argentina - 1978
Zakar András, dr: A Sumér Hitvilág és a Biblia, USA - 1972
Zsuffa Sándor: A húnok története, Budapest - 1940

Barna
 

Ivan

Kitiltott (BANned)
bbarna uram!
Igen sok őstörténettel foglakozó könyv megvan a torontói magyar könyvtárban, de hiányzik az Arvisura. Ezt azért írom, mert ez az alapmű. Ha valaki ezt nem olvassa és mondjuk Csicsáky Jenő könyvét veszi a kezébe, bizony összezavarodik...nem tudom részletezni hosszabban miért, mondjuk jóindulatú tévedésekkel van ez spékelve...tehát akaratlanul félrevezet. Badiny pedig inkább csak a pártusokkal és a sumérokkal vagy Jézussal foglakozik, mintha ezeket a népeket és történéseket -időben, térben- nem kötné össze semmi. A hunfajú népeket, őskorukat és egyéb tudnivalókat Badiny sem foglalja össze, így a kép mozaikokra esik (legalábbis nálam ez volt a helyzet)bár a könyvei igencsak szinvonalasak ...Szász Jenő még azt sem tudja: ki volt Atilla bátyja és hol lehet Ő ma, továbbá hogyan halt meg stb.....és vastag könyvet írt a semmiről, végig találgatva ezt a régmult időt, következtetései pedig nem igazak..én -bevallom- ezt a könyvemet a kukába továbbítottam..Vámbéry pedig -jóindulatúan ugyan- de téved őseinket illetően..nem is folytatom a többi szerzővel, akiknek sokmindenben jók az adataik, de összerakhatatlanok..egységes őstörténetté. Vagyis átfogó kép helyett káosz maradhat az olvasó fejében...Hát kb ennyi a mondanivalóm. Ezeknek a könyveknek a színvonala is eltérő, azonban a felsoroltak között sok jó könyv is van, mellyek jól kiegészíthetik az Arvisurát, érdemes elolvasni----de nem pótolják. Nem lehet integrálni vagy a szinusz tételt megtanulni akkor, amikor még az elemi műveleteket sem ismeri a tanuló...Van olyan könyv közöttük pl amely alapján úgytűnik: mi lennénk a sumérok utódai...ez persze csak 1-2%-ban igaz..Talán az alapmű beszerzése nem okozna nehézséget a könyvtárnak.
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére