Trump megvizsgálná a vuhani laboratóriumot, ahonnan kiszabadulhatott a koronavírus

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2020 Április 20.

Melitta - 2020 Április 20, 11:12
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Az USA elnöke meg van győződve róla, hogy hanyagság miatt szabadulhatott ki a koronavírus a vuhani laboratóriumból.

  [​IMG]
  (AP Photo/Evan Vucci)
  “Erről tárgyalunk Kínával, hosszú ideje mondjuk, hogy be akarunk menni (a laboratóriumba)” – fogalmazott Trump vasárnap este a Fehér Házban, a járvánnyal kapcsolatos intézkedéseket összehangoló kormányzati munkacsoport szokásos napi sajtókonferenciáján.

  [​IMG]
  A sajtókonferencián ezúttal is jelenlévő Mike Pence elmondta: New Yorkban, Connecticutban, Rhode Islandben és Detroitban már túljutottak a járvány csúcspontján, a járványgörbe lefelé mutató szakaszában vannak. “Viszont nagyon figyelnünk kell Chicagóra, Bostonra, Philadelphiára” – közölte.

  [​IMG]
  Vasárnap a szövetségi egészségügyi tárca bejelentette: 12 ezer vírusteszt-készletet visszahívnak, mert valószínűsíthetően fertőzöttek. Közben az Egyesült Államokban folyamatosan emelkedik a fertőzöttek és a járványban elhunytak száma. A baltimore-i Johns Hopkins egyetem és kórház vasárnap déli adatai szerint több mint 742 ezer vírusfertőzöttet és 39 ezernél is több halálos áldozatot regisztráltak, kora délután azonban már 752 ezer fertőzöttről és 40 ezer halottról szóltak a legfrissebb adatok, estére pedig 764 ezer fölé emelkedett a fertőzöttek és 41 ezer felé a halottak száma.

  MTI
   
  CasaLoma kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2020 Április 20.

  1. victorvacendak
   victorvacendak
   Álmodozni lehet...
   setni kedveli ezt.
  2. ladybug7spots
   ladybug7spots
   Pont Trump akar vizsgálódni, aki nem fogta fel a járvány mibenlétét ?
   Az a Trump, aki a minap a Twitteren buzdította ellenállásra több államban a járvány terjedését korlátozó intézkedések ellen tüntetőket ?
   deciso és setni kedveli ezt.
  3. redredington
   redredington
   Ha jól rémlik az első vh is azért tobbant ki, mert a szerbek nem engedték be az osztrák emberkéket nyomozni (persze ez csak kifogás volt, addigra eldőlt, hogy megindúl a háború, ami őszre véget is ér). Reméljük Trumpliék nem ezt akarják újrajátszani Kínával.
   Eszter_Lina24 kedveli ezt.
  4. ?Walaky?
   ?Walaky?
   "Mesterséges a COVID-19 és csak laborban lehetett létrehozni" -mondta a HIV-et felfedező Dr Luc Montagnier

   Dr Luc Montagnier a "Pourquoi Docteur" (Miért doktor) című orvosi portál podcast adásában elmondta, hogy a CoViD-19 vírust laboratóriumban hozták létre.
   Ő az a kutató, aki 1983-ban felfedezte a HIV-vírust és 2008-ban orvosi Nobel-díjat kapott.


   [​IMG]„Kollégámmal, bio-matematikussal, Jean-Claude Perez-zel gondosan elemeztük ennek az RNS-vírusnak a genomját. ” - magyarázza Luc Montagnier.

   "A HIV szekvencia ebbe a genomba történő beillesztéséhez molekuláris eszközökre van szükség és ezt csak laboratóriumban lehet elvégezni "- tette hozzá. "Ami biztos, hogy jelenleg nagyon sokan szeretnének hatalmas pénzeket csinálni abból, hogy létrehoznak egy vakcinát a COVID-19-re." "Ha megnézzük, hogy kiknek érdeke ez, érdekes embereket fogunk találni. Egy nagyon rossz pozícióban vagyunk, mert nem csak kínai eredete lehet ennek a vírusnak, de komoly vizsgálatnak kell lennie, mert akár emberi hiba is lehet, hogy ez a vírus kikerült egy szigorúan ellenőrzött laborból."- zárta mondandóját a Nobel-díjas víruskutató.
  5. victorvacendak
   victorvacendak
   Kismillió tudományos cikk született már arról, hogy nem mesterséges vírus (többek között a franciák is cáfolták), főleg azon az alapon, hogy genetikailag nagyon hasonló a többi coronához.
  6. elovilagegyetem
   elovilagegyetem
   Nem könnyű eldönteni egy laikusnak hogy mi az igazság. Mindig és mindenről szólnak cikkek pro és kontra.
  7. elovilagegyetem
   elovilagegyetem
   Én abszolút laikusként csak arra figyeltem fel, hogy furcsa Vuhanban az a sok-sok véletlen. Minden véletlenül összejött...
  8. redredington
   redredington
   Ez nem furcsa. Rengeteg olyan esemény van a történelemben, amikor csak egy rosz döntésen múlt minden. Pl. Ferenc Ferdinánd máshova akar menni csak a gépkocsivezető rossz irányba indúlt és pont a szerb merénylő előtt állt meg, hogy megfordúljon. Az amerikai radarok látták a közeledő japán gépeket Pearl Harbor felé, csak a tiszt azt hitte azok az Ők gépeik. Egy apró emberi döntés hatalmas változásokat indíthatott volna el a történelemben. Minnél több az ember minél több a vírús annál nagyobb esélyel éri el valahol a kritikus állapotot, amikor kitör egy új járvány. Főleg ázsia zsúfolt és sok a "mindenevő" arrafelé. Jó pár járvány volt ott az elmúlt években. Hogy világméretű gond lett, abban nagy a felelősége a WHO vezetésének, akik, ha jól emlékszem, azt mondták raszizmus lenne leállítani a kínába tartó és onnan indúló légijáratokat.
  9. setni
   setni
   Sajna de így van.
   A rasszizmus kártya is teljesen lejáratódott. De, lehetne sorolni különböző izmusokat amelyeket addig ismételgettek hogy az emberek nem hogy megutálják hanem kíváncsiak lettek rá...
  10. Eszter_Lina24
   Eszter_Lina24
   Újabb és újabb cikkeket olvasok erről a szőke mitugrászról és hát nem tudom, ki hogy van vele, de saját szerény véleményem szerint az USA elnöke nem teljesen ép.
   Utoljára módosítva: 2020 Április 21
   deciso és ladybug7spots kedveli ezt.
  11. deciso
   deciso
   Azt gondolod légi járat nélkül egy addig ismeretlen vírus, nem haladt volna keresztül a világon?
   Persze gyorsabban így, de 14 napos lappangási idővel és főleg tünet mentes terjesztőkkel. Egy teherhajóval vagy teveháton is eljön.És itt robbant volna ki.
   Betegséggé fejlődve.
   Akkor most mi lenne a vélemény?
   Bármit megakadályozott volna a repülőgép nem léte?(1620-ban)
   Hisz más járványok is körbejárták anno a világot.Mikor még a közlekedési eszköz a hajó volt.
   Nem a WHO döntéséről beszélek ugye érteni?
   Utoljára módosítva: 2020 Április 21
  12. gumelig
   gumelig
   elovilagegyetem kedveli ezt.
  13. redredington
   redredington
   Azért nem mindegy mikor csap be a villám. Elméletben azért "jobb" a magyarországi helyzet, mert ide később ért a fertőzés java, mig az olaszok rögtön a fronton találták magukat.
   Ilyen szempontból pl. hatalmas az Eu felelősége is. Hisz kb. egységesen minden határnál be kellett vonna vezetni a tesztelést, karanténozást, ehelyett minden állam egyénilg renezi ezt. Bár ebben talán szerepe van annak is, hogy a "migráns" balhé idején sem volt túl jó az eu határvédelme. Komoly reformokra lenne szükség, mondjuk legelőször azokat a "selejteket kellene" lecseélni a vezetésben és az EP-ben akiket nem akartak odahaza lapátra tenni inkább elküldték az EP-be. Aztán végren nem az uborka görbületéről kellene évekig vitázni, hanem értelmesebb dolgokról.
  14. gumelig
   gumelig
   Ha az ember tudná, hogy elesik, előtte leülne. Utólag könnyű okosnak lenni. Olasz-Svájcot, mielőtt csakk egy kicsit is reagálhattak, pillanatok alatt lerohanta a járvány a több tízezer ingázó vendégmunkás miatt.

   Amig a svájci kormány hamut szórt a fejére és elismeret felkészületlenségét, OVí és társasága megállás nélkül hülyíti a népet. "Laboratórium"-nak nézi Ausztriát. Ott legalább látható volt egy terv. Nálunk csak kapkodás.

   Az alábbi intejú mindennek a teteje, nyálkás cinizmus a "rokonai" gazdagságát nézve:

   https://444.hu/2020/04/21/orban-sze...v9dBQQjzzo8MLPblNfBwMgTn4XCwAdO4JrHDk3OnoFocs
   Utoljára módosítva: 2020 Április 21
  15. redredington
   redredington
   Vészhelyzet van, sokan rettegnek, egyesek pánikolnak, ilyenkor sokan halásznak a zavarosban. OV szerint ezért van Isteni büntetés, valaki szerint meg OV miatt; vagy épp az egész áldás OV számára vagy Feri számára. Annyi vélemény ahány cikkíró. Kár ezen rugózni. Olyan mint a sapkás vicc. A 444 és 888 egy kissé kínos néha, ami azonos, hogy fél lépésből eljutnak oda, hogy Feri vagy Viktor a hibás, akármilyen hírnél. Néha tényelg elszomorító mennyire gyűlölettel túlcsordúltak egyesek lelkivilága :(
  16. gumelig
   gumelig
   Engem a svájci Neue Zürcher Zeitung "uszít" az Orbán féle hatalommámorban élő autokraták és kormányok ellen.
   Európa legjobb újságjai közé tartozik. Egyszzerre liberális és konzervativ, szabadság védő kritikus újság.
   Ha ő rázza a vészharangot, baj van.


   "Nem háborúba vagyunk: A kormányok káros hatalmimámora."
   https://www.nzz.ch/feuilleton/wir-s...Z9hBCNoUZguNLJ29YWQfSOEEE8tqF5ctiWOAFgLHVTwks

   "Megoldjuk ezt a válságot ellenzék nélkül":
   Orbán szinte korlátlan hatalommal rendelkezik.
   https://www.nzz.ch/international/co...n-baut-seine-machtfuelle-stark-aus-ld.1549257
  17. deciso
   deciso
   De képzeld ez nem volt így a kokárda előtt.
   Előtte egyoldalú volt.Mindenki a volt rendszert szidta.
   Innentől belépett az összemosás.És azóta visszafelé is beindult az anyázás.Már azt se hiszem az elszámoltatás ügynök múlt nyilvánosságra hozása bármiféle szelet kifogott volna a vitorlákból.
   Hisz tele van mindkét nagy volt párt ugyanolyanokkal.
   D 203 is csak akkor volt hír Pokorny is csak akkor volt és csak arra jó bemutatta jól látható minden oldal egyformán érintett,
   A valódi ellenségesség.A kokárda óta indult be
   És Feri még nem is volt ugye?.Csak Viktor És állítólagos kommunista gyűlölő Kövér
   Ne csodálkozz ha gyűlölet gyűlöletet éleszt.
   A kiengedett szellem a palackból ekkora bajt csinált.
   Hogy különülhetett el gyűlölettel az polgárság egyik fele a másiktól már akkor árulónak kikiáltottan.Egy kokárda miatt?
   És azóta se hagyja abba,pontosan ugyanolyan gyűlölet szító mint a kokárda kitagadás:
   "Megoldjuk ezt a válságot ellenzék nélkül"
   Utoljára módosítva: 2020 Április 22
   setni kedveli ezt.
  18. deciso
   deciso
   Nem tudsz teljes listát mutatni.nyálasságban míg a Pesti Srácokat Stepkával el nem olvasod.És az origó hogy megváltozott?Végtelen magalázkodó kiszolgáló lapok vannak.
   Egyben egyformák: hogyan kúszik egyik jobban a másiknál.
   A 888 nem hibáztatom.Bebevallottan arra jött létre, kiszolgálja a Fidesz politikai terméket.
   Azt nem tudom hová lett a másik lap mit talán ugyancsak G.Fodor hozott létre: "a Fidesz polgári Magyarország hívószava csak egy politikai termék"
   Megálmodott egy díszes igényes konzervatív lapot.
   2 éve még láttam.Mi van azzal?Nem elég aljas mocsokszájú bulvár?
   Utoljára módosítva: 2020 Április 22
   setni kedveli ezt.
  19. deciso
   deciso
   A vírushoz tartozik.
   De inkább a magyar úthoz:
   Egyszerűen hátat fordítottak az össznépi nyomorúságnak
   [​IMG] […] a jelenlegi helyzetben különösen a következők prioritása erősödött: a felesleges és indokolatlan ellátások minimalizálása, feladatok, kompetenciák és felelősségek felülvizsgálata, valamint az adminisztrációs információs kapcsolatok észszerűsítése[​IMG]

   – írja Domokos, és hát nem milyen igaza van? Ha valamikor, most aztán valóban eljött az ideje annak, hogy az egyébként is szétszívatott kórházak, amelyeknek mára kellett végezniük a lomtalanítással az ágyaik 60%-ának kiürítésével, amelyeknek a békeidőben is köztudottan combos forrásaikból kellett kialakítaniuk az új intenzív osztályok infrastruktúráját (továbbra is nagyon érdekelne, hogy mi az értelme annak, hogy kifejezetten járványügyi célokat szolgáló intézmények kijelölése helyett az egész kórházi rendszert agyatlanul átalakítsák), belehúzzanak a minimalizálásba. A FELESLEGES és INDOKOLATLAN ellátások minimalizálásába.
   Utoljára módosítva: 2020 Április 22

Megosztás